KAO U SF filmu: ROBOT SOFI se obratila učesnicima samita u BEOGRADU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAO U SF filmu: ROBOT SOFI se obratila učesnicima samita u BEOGRADU!

Budućnost je već stigla!

Nešto što se smatralo naučnom fantastikom se dogodilo u Beogradu. Naime, učesnicima se obratio ni manje ni više nego robot!

Naime,humanoidni robot Sofija, koja je bila glavna atrakcija zajedno sa robotom Titanom, iznela je zaključke samita na ceremoniji zatvaranja  Drugog Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana.

- Veliko mi je bilo zadovoljstvo da budem sa vama, bilo je lepo i inspiratiavno videti predstavnike vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << digitalne industrije i istraživače -  rekla je Sofija.

Kaže da se tokom dva dana samita moglo videti koliko tehnologija može da poboljša život ljudima.

- Verujem da tehnologija može da poboljša živote svih. To važi i za zdravstvo, finansije i mnoge druge oblasti, otvaraju se nova radna mesta koja ranije nismo mogli ni da zamislimo. Čula sam uzbudljive ideje, stvara se uzbudljiv prostor na Zapadnom Balkanu - naglasila je Sofija.

Navela je i da je naučila da će digitalna transformacija podstaći dalji privredni rast i otvaranje novih radnih mesta. Takođe, ojačaće se visokotehnološka bezbendost, rekla je ona i dodala da će sve to biti uskladjeno sa digitalnim okvirom EU.

- Hvala svima. Idemo napred i radujem se što ćemo raditi zajedno da bismo stvorili jedan napredniji svet. Hvala i vidimo se sledeći put", poručila je Sofija.

Robot Sofija se inače služi veštačkom inteligencijom, ume da prepozna reči i pitanja, da prepoznaje lica. U stanju je da se kreće , pokreće ruke, da napravi više od 50 izraza lica, našminkana je, izjavila je da bi volela da bude komičarka i da ima svoju emisiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.