Južni i sjeverni pol se izmijenili

Izvor: JavneVesti.com, 31.Dec.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južni i sjeverni pol se izmijenili

Zamjena polarnih polja Sunca je doslovno veliki događaj. Sunčev magnetni utjecaj širi se na milijarde kilometara dalje od Plutona - rekao je Tony Phillips iz NASA-e

Sunce se "preokrenulo", to jest južni i sjeverni pol su izmijenili svoju polarnost, izvijestila je NASA, a prenosi Independent.
'Zamjena polarnih polja Sunca je doslovno veliki događaj. Sunčev magnetni utjecaj širi se na milijarde kilometara dalje od Plutona' -  dr. Tony Phillips NASA.
Kako bi obilježila ovaj događaj, koji se događa svakih 11 godina, NASA je objavila vizualizaciju procesa na kojoj se vidi pozicija magnetskog polja od 1997. godine do danas.
http://www.24sata.hr/znanost/sunce-se-preokrenulo-juzni-i-sjeverni-pol-izmijenili-polarnost-347377

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.