Još uvek slaba prodaja notebook računara

Izvor: ITsvet.com, 28.Apr.2014, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još uvek slaba prodaja notebook računara

Prodaja notebook računara je i dalje bila u padu u toku prvog kvartala ove godine ako je pad prodaje na godišnjem nivou bila najsporija u prethodnih pet kvartala. Sa druge strane, neki proizvođači laptopova su zabeležili uspeh u prodaji posle dužeg perioda. Međutim, za sada nije jasno da li je tržište laptopova počelo da se oporavlja. Na Tajvanu, broj isporuka notebook računara je opao za 13.8% u prvom kvartalu 2014. godine u odnosu na poslednji 2013. godine odnosno 6.8% u odnosu na prvi kvartal 2013. godine. Kada je reč o globalnom borju isporuka trend je sličan sa 14.2% pada u odnosu na poslednji kvartal 2013. i 45.5% u odnosu na isti period 2013. godine.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Konzole pomažu AMD-u

Izvor: ITsvet.com, 28.Apr.2014

Igračke konzole pomogle su kompaniji Advanced Micro Devices da unaprede tržišni udeo kada je reč o x86 procesoru u toku prvog kvartala ove godine, dok je udeo kompanije Intel opao u velikoj meri. AMD x86 tržište procesora iznosilo je 16.9 odsto, što je porast sa prethodnih 14.3 odsto, koliko je...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.