Jeste li čuli za Google Pixel pametni telefon?

Izvor: Baguje.com, 28.Okt.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeste li čuli za Google Pixel pametni telefon?

Predstavljamo prvi čistokrvni Google smartphone uređaj.
Ako ste u potrazi za novim telefonom, želite nešto novo a neodlučni ste, možda je baš ovo opcija za Vas. Google je nedavno predstavio svoj prvi uređaj.
Ne, nije reč o Nexus modelu. Naime, dosadašnja politika ove kompanije završila je uređajima Nexus 5X i Nexus 6P. Od ove godine i ubuduće Google će, barem po sadašnjim najavama, korisnicima nuditi svoje čistokrvne smartphone uređaje.
Što to znači i kakva je >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << razlika uporedimo li sa dosadašnjim modelima Nexus? Nexus modeli imali su mnogo dodirnih tačaka sa Googleom. Iako su ih pravile različite, već poznate kompanije, Nexus telefoni koristili su čisti Google Android sistem i uvek su bili posebni. Želja za ovim uređajima možda je i potaknula Google da se odvaži ići do kraja. Danas imamo Pixel, to jest model za koji se kaže da je čisti Googleov proizvod.
Zbogom Nexus, dobrodošao Pixel Osim što će Pixel imati čisti Android, baš kao što je bio slučaj sa Nexus modelima, najnoviji uređaji ove kompanije biće još više poseban u odnosu na konkurenciju. Ovakve najave neki su dočekali sa oduševljenjem dok se drugima baš i ne sviđaju.
Osim hardverskih poboljšanja, inovativnih rešenja i personalizovanih dodataka, Google će samo za sebe i svoje modele pametnih telefona nuditi jednu verziju Androida, dok će za sve ostale biti dostupna neka druga – verovatno prerađena i slabija od konkurencije. Možda na prvu izgleda monopolistički, ali ne mora značiti. Na kraju, u svetu kada se svaka kompanija tuži sa 10 drugih – radi patenata, ne sumnjamo da će i ovde doći do nekih pravnih sukoba. Ako se politika kompanije pokaže nepravedna prema konkurenciji, stvari će ići nekim drugim smerom. Nas kao malene korisnike to ne treba previše da brine. Uvek imamo veliki izbor, problem su samo pare…
Danas se Pixel treba naručiti jer su zalihe već rasprodate. Izgleda kako je ovaj telefon bolje prihvaćen nego što je i Google očekivao. Na žalost, cenom se Pixel nije odmaknuo od flagship modela drugih proizvođača. Ako se odlučite za Google Pixel ili Pixel XL morate izdvojiti više od 600USD što svakako nije malo.
Sa druge strane, i ovaj model će pronaći svoje kupce, čak i kod nas. Nadamo se da ćemo videti mnogo zadovoljnih korisnika Pixela. Ipak je ovo smartphone koji bi mogao pokrenuti neku revoluciju u svetu Android uređaja.
Izvor: http://www.klikmagazin.com/2016/10/upoznajte-pixel-prvi-cistokrvni-google-smartphone/

Post "Jeste li čuli za Google Pixel pametni telefon?" je objavio IvanSmo za sajt Baguje.COM, dana 28. 10. 2016.
Kategorije: Android, Headline, Vesti | Tagovi: Android Market, Google Pixel, Pixel XL

Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.