Islamisti objavili snimak pogubljenja libanskog vojnika

Izvor: Blic, 30.Avg.2014, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti objavili snimak pogubljenja libanskog vojnika

Pripadnici Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) objavili su danas na internetu video snimak koji prikazuje kako su odrubili glavu libanskom vojniku koji je bio zatvoren zajedno sa još 19 vojnika tokom ofanzive džihadista na pogranični grad Ersal.

Na snimku se vidi vojnik, koji je identifikovan kao Ali al Sajed, kako vezanih očiju i ruku kleči pored aktiviste koji govori da će biti pogubljen. Drugi islamista je izvršio pogubljenje.

Libanska vojska za sada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komentarisala ovaj snimak, dok je više izvora bliskih ISIL-u potvrdilo egzekuciju.

Nekoliko časova kasnije džihadistička organizacija objavila je drugi snimak na kome devet vojnika moli za pomoć.

Zarobljeni vojnici apelovali su na članove svojih porodica da u naredna tri dana demonstriraju i traže oslobađanje islamističkih zatvorenika da bi oni bili oslobođeni.

Džihadisti iz ISIL-a preuzeli su kontrolu libanskog grada Ersala i nakon pet danas se povukli u planinsku oblast, otevši 19 vojnika.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pripadnici ISIL-a pogubili libanskog vojnika

Izvor: Radio 021, 31.Avg.2014, 09:32

Pripadnici Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) objavili su na internetu video snimak koji prikazuje kako su odrubili glavu libanskom vojniku koji je bio zatvoren zajedno sa još 19 vojnika tokom ofanzive džihadista na pogranični grad Ersal...Na snimku se vidi vojnik, koji je identifikovan kao Ali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.