Iranske vlasti isključuju LINE, VotsAp i Tango

Izvor: Blic, 07.Jan.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranske vlasti isključuju LINE, VotsAp i Tango

Pravosudni organi Irana naredili su danas da se tri popularna provajdera mobilnih usluga imaju zatvoriti, što je odluka kojoj se kancelarija iranskog predsednika Hasana Rouhanija dugo perotivila, javlja iranska državna agencija IRNA.

Od danas je tom odlukom u Iranu zabranjen rad provajderima besplatnih mobilnih alikacija LINE, VotsAp i Tango.

Rouhani i njegovo umereno okruženje protive se zatvaranju veb sajtova i ukidanju aplikacija za socijalno povezivanje, tvrdeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se u zabranama treba osloniti samo na kriterijum nezakonitosti kao razlog za ukidanje.

IRNA prenosi da će odluka biti operativna za nekoliko sati. Tokom popodneva korisnici u Iranu su još uvek mogli da pristupe svojim aplikacijama.

Socijalne mreže Jutjub, Tviter i Fejsbuk su već odranije blokirane, mada iranski veb-znalci koriste proksi servere i ostale trikove da bi zaobišli zabranu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Iran: Zabranjeni Line, Votsap i Tango

Izvor: Radio 021, 07.Jan.2015

Pravosudni organi Irana naredili su danas da se tri popularna provajdera mobilnih usluga zatvore...Od danas je tom odlukom u Iranu zabranjen rad provajderima besplatnih mobilnih alikacija LINE, VotsAp i Tango. Odluka će biti operativna za nekoliko sati. Tokom popodneva korisnici u Iranu su još mogli...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.