Inteligentna kamera – Izaberite efekat koji vam najviše odgovara

Izvor: ItRešenja.com, 03.Dec.2017, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inteligentna kamera – Izaberite efekat koji vam najviše odgovara

Zahvaljujući svojim prethodnim flegšip telefonima, Huawei je već dokazao da je trenutni lider na polju mobilne fotografije. Za uspeh ove kompanije je zaslužno ubrzano razvijanje sopstvenih rešenja, kao i odlična saradnja sa pravom legendom u oblasti fotografije, nemačkom kompanijom Leica. Poslednji flegšip model, Huawei Mate 10 Pro, poseduje dvostruku Leica kameru sa otvorom blende od f/1.6. Tako osvetljeno sočivo garantuje jasne i čiste slike čak i pri slikanju u mračnim prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << ili noću. Huawei nastavlja da stvara trendove u oblasti mobilne fotografije. Ovog puta, pored sjajnih sočiva i senzora, Mate 10 Pro sadrži još jedno pravo iznenađenje – aplikaciju za kameru koja koristi veštačku inteligenciju!

Veštačka inteligencija kamere

Huawei je došao na ideju da bi neverovatna moć najnovijeg modela Huawei Mate 10 Pro mogla da nam pomogne da stvaramo bolje slike. Svi želimo da uslikamo lepe fotografije iako nismo svi profesionalci. Delimo ih svakodnevno preko društvenih mreža ili ih šaljemo prijateljima i članovima porodice. Ove slike su i sjajna uspomena kojoj možemo da se vratimo godinama kasnije dok prolazimo kroz svoju kolekciju, bezbedno sačuvanu na klaudu. Kvalitet slika je važan, ali podjednako je važno i da ova dodatna usluga, ovaj nevidljivi asistent, ne remeti način na koji koristimo kameru svakog dana. Ovaj servis bi trebalo da radi u pozadini, u stvarnom vremenu, i da unapređuje slike bez naše intervencije.

Kako funkcioniše

Aplikacija za kameru na telefonu Huawei Mate 10 Pro identifikuje različite vrste scena i subjekata u stvarnom vremenu. Uspešna identifikacija se potvrđuje pomoću male ikone koja se pojavi na ekranu prilikom slikanja. Telefon zatim optimizuje boje, kontrast, osvetljenje, ekspoziciju i dodatne parametre. Glavni cilj ove obrade je da se dobiju živopisne, jasne i prosto savršene slike. Ako se na slici nalazi mačka, njen izged bi trebalo da ostale vlasnike kućnih ljubimaca učini ljubomornim; ako je u pitanju obrok, trebalo bi da ohrabri vaše prijatelje da na vreme stignu na svečanu večeru.

Šta Huawei Mate 10 Pro može da prepozna?

Veštačka inteligencija u telefonu Huawei Mate 10 Pro prepoznaje razne scene, među kojima su cveće, nebo, biljke, slike obroka, kao i zalasci i izlasci sunca. Dok ste na poslu, od koristi će vam biti optimizacija teksta, a dok skijate, Mate 10 Pro će automatski ulepšati vaše slike snežnih prevoja. Zahvaljujući specijalnim pametnim algoritmima, fotografije napravljene kamerom telefona Huawei Mate 10 Pro će biti podjednakog kvaliteta kao i profesionalne fotografije koje grafički dizajneri mukotrpno unapređuju pomoću naprednih softvera za obradu slike.

Magični portreti

Huawei Mate 10 Pro takođe može da stvori predivne portrete. Do skoro su za to bila potrebna skupocena sočiva i SLR kamere. Sada Mate 10 Pro sa svojom dvostrukom kamerom i veštačkom inteligencijom koja analizira slike u galeriji čini lakim stvaranje upečatljivog izgleda zamućenosti pozadine (bokeh efekat), pri čemu subjekat ostaje jasan i izdvaja se u odnosu na pozadinu scene. Popularni selfiji uslikani naprednom prednjom kamerom telefona Huawei Mate 10 Pro su takođe veoma visokog kvaliteta.

Za profesionalce

Oni koji žele da imaju potpunu kontrolu nad aplikacijom za kameru, će takođe biti zadovoljni telefonom Huawei Mate 10 Pro. Ovaj model omogućava pristup podešavinjama brzine zatvarača na kameri, ISO vrednosti, ravnoteže beline i manuelnog fokusa.

Huawei Mate 10 Pro je trenutno najnapredniji pametni telefon na svetu, čiji softver koristi veštačku inteligenciju. Dodatne, zahtevne proračune vezane za veštačku inteligenciju obavlja posebni čip (Neural-Network Processing Unit). Mate 10 Pro takođe nudi prelepo dizajnirano kućište od otpornog stakla. Njegov 18:9 ekran, veličine 6 inča, je skoro potpuno bez okvira. Ovaj telefon je otporan na prašinu i polivanje, a punjenje u trajanju od 20 minuta omogućava dovoljno energije za ceo dan. Huawei Mate 10 Pro koristi najnoviji Android Oreo operativni sistem sa novim Huawei interfejsom EMUI 8.0.

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Inteligentna kamera – Izaberite efekat koji vam najviše odgovara

Izvor: DANuBeogradu.rs, 03.Dec.2017

Zahvaljujući svojim prethodnim flegšip telefonima, Huawei je već dokazao da je trenutni lider na polju mobilne fotografije. Za uspeh ove kompanije je zaslužno ubrzano razvijanje sopstvenih rešenja, kao i odlična saradnja sa pravom legendom u oblasti fotografije, nemačkom kompanijom Leica. Poslednji...

Nastavak na DANuBeogradu.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.