Instagram upozorava – redovno menjajte lozinke! Evo kako da zaštitite nalog u ČETIRI koraka

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021, 12:22

Instagram upozorava – redovno menjajte lozinke! Evo kako da zaštitite nalog u ČETIRI koraka

Današnji tekst će vam detaljno objasniti proceduru

Tužna istina glasi da se na dnevnom nivou, širom sveta, hakuje na stotine naloga s društvenih mreža. Instagram korisnici nisu pošteđeni sajber-napada, pa se savetuje da redovno menjaju pristupnu šifru.

Popularna platforma ističe da se sigurna lozinka sastoji od kombinacije najmanje šest slova, brojeva i znakova. Uz to, najbolje je koristiti jedinstvene sekvence za pristup drugim društvenim mrežama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ako je vreme da promenite Instagram lozinku, a imate bilo kakve nedoumice o proceduri, današnji tekst će vam pomoći. Bilo da je reč o desktop ili mobilnoj aplikaciji.

Desktop aplikacija

Ako Instagramu pristupate s računara, procedura je jednostavna. Prvo se ulogujte, a potom kliknite na vaš avatar (gornji desni ugao).

U “padajućem” meniju izaberite opciju Settings, a potom Change Password.

Sve što treba da uradite jeste da unesete staru, pa novu šifru i potvrdite promenu. Ako niste sigurni u svoj izbor, možete isprobati neki od onlajn generatora, poput 1password.

Mobilna aplikacija

Ako koristite telefon, kliknite na svoj nalog, a potom na tri linije (gornji desni ugao).

Pronađite opciju Settings, zatim Security i na kraju Password.

Klikom na poslednju opciju platforma će automatski poslati link na vaš mejl, preko kojeg resetujete lozinku. Samo ispratite proceduru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.