Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2018, 23:17

Instagram sada obavještava kada neko uslika vaš story

Ako ste htjeli da uslikate, odnosno skrinšatujete nečiji Instagram story zaboravite na to.

Kad god uradite skrinšat nečije priče, Instagram će to prepoznati i poslati notifikaciju.

Naravno, poznati servis za fotografije svoje korisnike upozorava o tome da privatno "snimanje" tuđih slika više ne funkcioniše.

Aplikacija će vas pustiti da to učinite samo jednom, što znači da ćete, ako imate neukrotivu sklonost za čuvanjem tuđih fotografija, uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << morati da budete mnogo pažljiviji.

Naravno, dovitljivi korisnici su već našli način da uhvate skrinšat a prođu nezapaženo - ukoliko se uključi Mod letenja (Airplane mode) Instagram ne detektuje "nedozvoljene" aktivnosti.

Takođe i facebook polako uvodi mogućnost koja vlasniku fotografije jasno daje do znanja ko je "posudio" sliku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.