Instagram redizajnira početni ekran sa Reels i Shop tabovima

Izvor: ItRešenja.com, 18.Nov.2020, 11:35

Instagram redizajnira početni ekran sa Reels i Shop tabovima

Prvi put u nekoliko godina, Instagram unosi promene u svoj početni ekran. Kompanija je objavila da dodaje Reels i Shop tabove, kojima ističe svoje prioritete u narednom periodu.

Reels, je deo posvećen kratkim video klipovima, što je nešto što je već viđeno na aplikaciji TikTok i predstavlja direktnu konkurenciju toj popularnoj društvenoj mreži. S druge strane, Shop tab, kao što mu ime kaže, služi za videe u kojima je moguće kupiti ono što se prikazuje.

Oba taba >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << će sada biti postavljena na vidno mesto tako da korisnici mogu lako da ih nađu. Likes tab, kao i Create tab, gde korisnici otpremaju fotografije pomeraju se u gornji desni ugao pored direktnih poruka. Činjenica da je ta promena prvo izašla u Americi, pa i u ostatku sveta, govori da će se verovatno takav početni ekran zadržati i nadalje.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.