Instagram: Novim alatima u borbi protiv govora mržnje

Izvor: B92, 21.Apr.2021, 11:56

Instagram: "Novim alatima u borbi protiv govora mržnje"

Instagram je najavio novu alatku koja će korisnicima omogućiti da automatski filtriraju zahteve za direktne poruke koji sadrže uvredljive reči, fraze i emodžije.

Alat je namenjen poznatim i javnim ličnostima koje dobijaju veliki broj neželjenih, štetnih direktnih poruka, a ažuriranje se nadovezuje na Instagram-ov rad na borbi protiv govora mržnje na platformi.

Filter "zahteva za poruke (eng. message request)" može se uključiti ili isključiti u novom odeljku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aplikacije pod nazivom "skrivene reči (eng. hidden words)". Korisnici takođe mogu da prilagode sopstvenu listu na osnovu onoga što ne žele da vide. Kada je uključeno, uvredljive poruke će se prebacivati u zaseban direktorijum. Direktne poruke u ovoj fascikli su skrivene, što omogućava korisnicima da pregledaju poruke bez potrebe za čitanjem. Ako korisnik odluči da uđe u poruku, može je pročitati, izbrisati ili prijaviti.

Uz to najavu, Instagram je takođe objavio da uvodi alat koji omogućava ljudima da preventivno blokiraju nove naloge od strane uznemiravača. Sada, kada korisnik blokira nekoga u aplikaciji, imaće mogućnost blokiranja svih novih naloga koje ta osoba otvori. Kompanija je odbila da precizira kako to radi, rekavši samo da koristi "raznovrsne signale" za otkrivanje novih naloga tih istih korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Instagram: Novim alatima u borbi protiv govora mržnje

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2021

Instagram je najavio novu alatku koja će korisnicima omogućiti da automatski filtriraju zahtjeve za direktne poruke koji sadrže uvredljive reči, fraze i emodžije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.