IT-jevac 11 sati kuvao šoljicu čaja

Izvor: B92, 14.Okt.2016, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IT-jevac 11 sati kuvao šoljicu čaja

Mark Ritman, britanski IT-jevac, u utorak ujutro hteo je da popije šoljicu čaja...

Oko 9 sati napisao je na Twitteru: "Još nisam popio prvu šoljicu čaja. Pokušavam da rešim problem s ketlerom i Wifi modemom koji se resetovao. Kuvam vodu u tiganju".

Tri sata kasnije opet se obratio korisnicima Twittera: "Tri sata je prošlo i još nisam popio čaj. Obavezna rekalibracija je naterala ruter da se resetuje."

Nešto posle 11 sati ujutro, Ritman je postao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vrlo frustiran svojim aparatom.

"Sada me stvarno zeza. Kaže mi da pronalazi mrežu, ali da mu je potrebna kalibracija", napisao je na Twitteru.

Čini se da je najveći problem bilo to što se kuvalo nije baš slagalo s ostalim elektronskim napravama u njegovoj kući. Ritman je hteo da putem Amazonovog Echoa pošalje glasovnu naredbu koja će uključiti aparat i prokuvati vodu.

Čitavih 11 sati kasnije, Ritman je uspeo sve da dovede u red, ali se onda pojavio problem sa svetlima.

Oko 7 sati uveče napisao je na Twitteru: "Kuvalo radi i sluša glasovne naredbe. Sad jedemo večeru u mraku zato što svetla skidaju nadogradnje".

Na kraju je uspeo da uključi ketler putem bežične mreže. Objavio je snimak na kojem prikazuje kako izdaje naredbu rečima "upali ketler" i ketler se pali.

"Moj posao je gotov. Sada mogu da radim sve što sam hteo ujutro, posle prve šoljice čaja", zaključio je Ritman na Twitteru.

Neki od komentatora izrazili su saosećanje, ali se jedan od korisnika zapitao zašto nije jednostavno nabavio običan ketler.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.