ISTRAŽIVANJE (3) Šveđanin predvodi najagresivniju bajkersku grupu u Srbiji

Izvor: Blic, 19.Nov.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽIVANJE (3) Šveđanin predvodi najagresivniju bajkersku grupu u Srbiji

Šapčanin Branko Živković, zvani Vojvoda Manja, do prošlog vikenda bio je neprikosnoveni vođa „Bandidosa“, brojčano najmanje, ali najagresivnije bajkerske grupe.

Živkovića je na funkciji vođe zamenio Dragiša Petrika, dotadašnji “nomad” iz Vršca.

“Banditosi”, prema istraživanju “Blica” imaju svega desetak članova, ali imaju izuzetnu logistiku spolja, odnosno iz inostranstva, posebno Nemačke i Švedske.

Glavni čovek za logistiku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << “Banditosa” u Srbiji je Eddy Paver, Šveđanin sa ovog podneblja, koji je nedavno promenio svoje ime u Vincenzo de Leoni.

Edi je potpredsednik “Banditosa za Evropu”, dok ovim grupacijom rukovodi Danac Mikel Rusenberg. Ko je i odakle je Edi Paver nije poznato ni svetskim policijima.

Rođen u Švedskoj, ali je poreklom sa Balkana. Navodno je najpre imao crnogorske papire, ali su poznati samo njegovi rođaci u Bosni. Odlično govori srpski i u Srbiji provodi vremena koliko i u Švedskoj, u gradu Halmštadu.

U Srbiji učestvuje na moto skupovima, a i redovan je gost žurki sa dobrom zabavom. Uprkos hedonističkom raspoloženju, Edi važi za jednog od najbezobzirnijih bajkera, koji je spreman na sve. U Švedskoj je već ležao u zatvoru, a trenutno čeka i poziv na odluženje kazne zatvora od godinu dana koja mu je izrečena jer je bez ikakvog povoda brutalno pretukao čoveka u baru jednog hotela u Švedskoj. Na taj način, prekšio je osnovno pravilo “Banditosa” - da njih ne treba da se plaši niko ko ne živi njihovim životom.

Po Edijevom nalogu, čepter “Banditosa” je otvoren i u Srbiji, u Šapcu, a za njegovog vođu postavljen je Živković, čovek sa bogatim kriminalnim dosijeom, koga prati reputacija bahatog nasilnika, zbog čega se svi sklanjaju i njegove senke.

Zbog takve reputacije, Živković je 2000. godine bio uhapšen zbog sumnje da je sa saučesnicima počinio najmonstuozniji zločin u mačvanskom kraju - ubistvo troje članova porodice Milošević iz sela Gradojević kod Koceljeva. Živković je, međutim, kako se ispostavilo nevin ležao u zatvoru a tek u akciji “Sablja” šabačka policija je uhapsila prave ubice, koji su i osuđeni za zločin.

Živković je poznat i po izrazito neprijateljskom stavu prema suparničkoj ekipi “Hells Angels”, i kao inicijator sukoba koji karakterišu većinu moto skupova.

Neprikosnoveni vođa je prošlog vikenda izbačen iz “Banditosa”. Razlozi za to poznati su samo najužem rukovodstvu ove grupe, ali je Živkoviću naređeno da ubuduće ne sme da kontaktira ni sa kim iz grupe i da skine sve oznake sa prsluka i tetovaže koje su oznake “Banditosa”.

Posle njegovog izbacivanje iz grupe, centar “Banditosa” je prebačen u Vršac, a rukovođenje grupom predato je Petriki.

Petrika takođe ima veze sa Švedskom, iz koje je i inicirano otvaranje čeptera “Banditosa” i “Hells Angelsa” u Srbiji. Ima dvojno državljanstvo, i Švedske i Srbije. U Švedskoj je bio istaknuti član “Banditosa”, a po povratku u Srbiju nosio je prsluk sa ispisanim nazivom “nomad”. Prsluk sa ovim natpisom nose bajkeri koji u svom gradu nemaju klub.

Petrika, prema istraživanju “Blica” novac trenutno ulaže u gradnju velelepnog spa centra u Vršcu, a pored strasti prema motorima, važi i za stravstvenog lovca, sa sve dozvolom za oružje.

Glavni cilj, posle preuzemanja rukovodeće pozicije u “Banditosima”, Petrike je da ojača klub, kako bi bio ravopravan protivnik “Anđelima”. Prvi korak je da u svoju grupu ubace dosadašnju podgrupu “Banditosa” - “Čikanose” iz Zrenjanina a kojima rukovodi Aleksandar Stanačev iz Elimira.

Istaknuti član “Banditosa” je i Branislav Đendić iz Smedereva, koji se sa Živkovićem utrkivao za naklonost evropskog lidera Edija Pavera.

antrfile

Na nedavnom skupu bajkera u Sremskoj Mitrovici došlo je do svađe i tuče suparničkih ekipa “Banditosa” i “Hells Angelsa” , u kojoj su sevali i noževi, a jedan bajker iz Inđije je povređen. Policija ima informacije da se u ime njegove osvete, sprema ubistvo...

Sevali i noževi

Na nedavnom skupu bajkera u Sremskoj Mitrovici došlo je do tuče suparničkih ekipa „Bandidosa“ i „Hells Angelsa“, u kojoj su sevali i noževi. Jedan bajker iz Inđije je povređen. Policija ima informacije da se sprema osveta.

SUTRA: NEONACISTI U „MC SRBI“

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.