IMAJU VELIKE PLANOVE: Guglova anketa obećava

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2020, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAJU VELIKE PLANOVE: Guglova anketa obećava

Nameravaju da sustignu konkurente...

Wear OS se muči, u većem delu zbog svojih prosečnih zdravstvenih opcija (postoji dobar razlog što je Google kupio Fitbit). Međutim, Google je nagovestio da namerava da sustigne konkurente na ovom polju.

Google tucked away a hidden drum machine in Wear OShttps://t.co/QEzdBs0U7a pic.twitter.com/tIDVK4rwr4

— Gizmodo (@Gizmodo) March 2, 2020

Droid Life je saznao da je u toku istraživanje o korisničkom iskustvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kom se učesnici ispituju kako bi kompanija popravila Wear OS, a tu je snažan naglasak na dodavanju zdravstvenih opcija – od kojih su mnoge ključne.

Šta Google pita korisnike?

Neke od njih će vam zvučati poznato ako ste videli rivalske satove. Google je pitao korisnike o automatskom detektovanju vežbanja, upozorenjima o nepravilnom radu srca (slično kao na Apple Watch-u), vežbama disanja, praćenju reproduktivnog ciklusa i opsežnim funkcijama praćenja sna koje uključuju detekciju apneje i pametne alarme. Takođe je želeo da zna da li su korisnici zainteresovani za uparivanje sa teretanom i medicinskim uređajima. Drugi su, međutim, manje uobičajeni, kao što su praćenje SPO2 (oksigenacija u krvi), podaci o kvalitetu vazduha u zatvorenom prostoru i „micro-logging“ vaše aktivnosti.

Nema garancije da će Google implementirati nove funkcije, a kamoli sve njih. Ovo je zapravo pokazatelj da Google namerava da se agresivnije takmiči sa Apple-om, Samsung-om i ostalima sa pametnim satovima okrenutim zdravstvu, a Fitbit-ovo znanje može da mu pomogne da stigne tamo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.