IMAJU REŠENJE: Od sada Gugl može da čuva sve rezultate pretrage

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2020, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAJU REŠENJE: Od sada Gugl može da čuva sve rezultate pretrage

Razvili su "AI search engine"...

Oni koji su bar jednom pokušali da ponovo pronađu rezultate neke Gugl pretrage koju nisu sačuvali znaju koliko taj proces frustrira, a Gugl je to rešio novom AI Search opcijom.

Naime, 22. januara lansiran je Collections, koji grupiše internet stranice koje su slične onima koje je korisnik prethodno posećivao u okviru Search-a. Korisnici će pored toga moći i da čuvaju rezultate prethodnih pretraga, a kako bi ih ponovo posetili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada im to bude potrebno.

Gugl će različite kolekcije preporučivati na osnovu prethodnih interesovanja, pa će se korisnici lakše snalaziti i bez beskonačnog istraživanja istorije prethodnih pretraga. Do preporučenih rezultata će moći da se dođe klikom na “Find More” taster koji se nalazi u okviru Collections, a korisnici će svoje kolekcije moći i da dele u komunikaciji sa drugima.

Iz kompanije ističu da će preporuke koje se zasnivaju na AI tehnologiji u budućnosti bitno promeniti načina na koji koristimo internet, budući da će Gugl sve više učiti o navikama korisnika, što je za one koji konstantno brinu o bezbednosti pomalo zastrašujuće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.