I glupi telefoni imaju prednosti

Izvor: B92, 04.Avg.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I "glupi telefoni" imaju prednosti

Iako je nošenje interneta u džepu prilično zgodna stvar, postoje neke sitnice zbog kojih je bolje ostaviti "pametni telefon" po strani i osloniti se na stari, dobri "glupi" model.

@font-face {"Cambria Math"; }@font-face {"Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; }.MsoChpDefault { font-size: 11pt; }.MsoPapDefault { margin-bottom: 10pt; line-height: 115%; }div.WordSection1 { page: WordSection1; }Osim očigledne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlike u ceni, dužeg trajanja baterije i manjeg rizika od krađe, istraživanje koje je sproveo "Pju" kaže da su prednosti "glupih telefona" i veći kvalitet poziva, manje primljenih "spam" poruka, ali i manje slučajeva u kojima transfer podataka bude previše spor.

Prema podacima istraživanja sprovedenog u SAD "veza puca" bar jednom nedeljno kod čak 35 odsto vlasnika smartfona, a samo kod 28 odsto onih sa "glupim telefonima". Ustanovljeno je da zbog opterećenja mreža postoji čak tri puta veća šansa da vam se prekine razgovor sa modernim telefonima, za koje je utvrđeno i da u proseku imaju lošiji kvalitet zvuka prilikom razgovora od svoje starije braće.

Što se tiče "mobilnog spama" - 29 odsto onih koji poseduju smartfone kažu da im bar jednom nedeljno stiže bar jedan neželjeni SMS, dok je to slučaj kod 20 odsto onih sa običnim uređajima.

Potpuno neočekivano, istraživanje je pokazalo da čak polovina vlasnika pametnih telefona ima redovna iskustva sa izuzetno sporim prenosom podataka, dok se na brzinu protoka žali samo 39 odsto korisnika "glupih telefona".

Ipak, poslednja stavka je verovatno više vezana za "razmaženost" i navike nego za kvalitet uređaja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I 'glupi telefoni' imaju prednosti

Izvor: medio.rs, 05.Avg.2012, 11:39

Iako je nošenje interneta u džepu prilično zgodna stvar, postoje neke sitnice zbog kojih je bolje ostaviti "pametni telefon" po strani i osloniti se na stari, dobri "glupi" model.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.