I Google protiv cenzure interneta

Izvor: B92, 18.Jan.2012, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Google protiv cenzure interneta

I najpopularniji svetski pretraživač Google danas je na svom službenom blogu objasnio zašto podržava protest protiv dva kontroverzna nacrta zakona koji bi mogli ugroziti našu privatnost na internetu.

Pridruživši se desetinama web servisa koji danas protestuju protiv dva kontroverzna nacrta zakona, SOPA i PIPA, Google je cenzurisao svoj logo (vidljiv samo korisnicima koji pristupaju webu iz SAD-a). Na službenom blogu Google u vrlo jednostavnim crtama objašnjava zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pridružio protestu.

"PIPA i SOPA daju zakonodavcu mogućnost da cenzuriše web. Predložene mere neće pomoći u borbi protiv piraterije, a web kompanije će stradati," kaže se dalje u blogu.

"Iako Google u načelu podržava borbu protiv piraterije, SOPA jednostavno nije način da se to napravi," zaključuje Google.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.