I Amazon sada vredi bilion dolara

Izvor: ItRešenja.com, 08.Sep.2018, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Amazon sada vredi bilion dolara

Kompanija Amazon osnovana je 1994. godine i danas je najveći svetski online retailer, a njezin šef Jeff Bezos je najbogatiji čovek na svetu te se procenjuje da u svojoj kasi drži oko 160 milijardi dolara.

Prema najnovijim statistikama Amazon je upravo postao vredan bilion dolara, čime je stao rame uz rame Apple-u koji je to postigao pre nekoliko meseci.

Analitičari kažu da je Amazon danas znatno brže rastuća kompanija u odnosu na Apple, pa mu je na primer trebalo samo >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << 16 dana da od tržišne vrednosti od 600 milijardi dolara stigne na 700 milijardi, za razliku od Apple-a koji je to postigao za 622 dana.

Pored toga, Amazon-u ide polovina svakog dolara koji se u SAD-u potroši na online šoping, a takođe je i tržišni lider u Cloud computingu, čiji poslovni web servisi stalno nadilaze/prevazilaze sva očekivanja.

Kompanija trenutno zapošljava više od 575.000 ljudi, pa ju Bezos i ekipa vole nazivati američkim Luksemburgom.

Izvor: IT Vesti

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.