Huaweijev preklopnik stiže sa jačim hardverom, cena ostaje ista

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huaweijev "preklopnik" stiže sa jačim hardverom, cena ostaje ista

Glavni igrači na globanom tržištu pametnih telefona definitvno su se prerano "zaigrali" kada su njihovi telefoni sa ekranima na preklop u pitanju.

Iako su se neki modeli manje poznatih proizvođača već pojavili u prodaji, Samsung je morao da odloži zvanično predstavljanje modela Galaxy Fold, koji je zahtevao određene izmene i dorade, pre svega kako bi bio izdržljiviji.

Nakon toga i Huawei pomerio lansiranje svog "preklopnika" - modela Mate X, i najavio da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se njihov prvi "savitljivi" telefon zvanično pojaviti u novembru.

Moglo bi se pretpostaviti da je do odlaganja došlo zbog sličnih problema kao i kod korejskog rivala, mada bi nova informacije mogla da nas navede i na drugačiju pomisao.

Kako piše GSM Arena, kada bude stiglao na tržište Huawei Mate X će imati najsavremeniji hardver koji kineski proizvođač može da ponudi, pa je za verovati da su baš ta unapređenja odgodila njegovo predstavljanje.

Mate X na tržište stići opremljen potpuno novim Kirin 990 procesorom, koji još uvek nije zvanično predstavljen. Na njega, međutim, neće biti potrebno čekati dugo, pošto se na njemu zansiva i nova Mate 30 serija, koja stiže ove jeseni.

"Savitljivi" Mate X će imati i novije kamere, pa će tako umesto senzora iz serije Mate 20, biti opremljen onima iz novije serije P30. Time će glavna kamera, umesto RGB filtera, imati Quad-Bayer filter sa RYYB rasporedom boja, što će omogućiti prodor do 40 odsto više svetla u odnosu na RGB.

O promeni ostalih specifikacija za sada nema informacija, pa je za verovati da će one ostati iste kao što je i najavljeno: 8GB RAM-a, 512GB prostora za skladištenje podataka i bateriju kapaciteta 4.500 mAh.

Očekuje se i da će najavljena cena od 2.299 evra ostati ista, uprkos poboljšanom hardveru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.