Huawei predstavio unapređeni HUAWEI MateBook X Pro

Izvor: ItRešenja.com, 25.Feb.2020, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei predstavio unapređeni HUAWEI MateBook X Pro

Huawei je 2018. godine predstavio HUAWEI MateBook X Pro, prvi ikada FullView notebook računar. Kombinujući ekstremnu prenosivost, premijum FullView displej, vrhunske performanse i pametno povezivanje, prvi HUAWEI MateBook X Pro najavio je eru notebook računara sa minimalnim okvirom. Ovo je ujedno i prekretnica koja je označila početak uspona kompanije Huawei na tržištu računara. Danas, Huawei lansira unapređenu verziju HUAWEI MateBook X Pro. Ovaj računar poseduje sve karakteristike koje >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << ga čine vodećim u segmentu: umetnički dizajn, inovativnost i inteligenciju.

Kao vodeći ultra-tanki računar, potpuno novi HUAWEI MateBook X Pro je simbol Huawei dizajna i majstorstva izrade. U međuvremenu, otkrića u sa Ultra FullView ekranom osetljivim na dodir, potrošnja električne energije, performanse i povezivanje svih scenarija omogućavaju potrošačima da budu produktivni u bilo kom trenutku i bilo gde. Vrhunska estetika, inovativna tehnologija i inteligencija su DNK MateBook X Pro serije, a najnovija verzija to i dokazuje. To je naš najmoćniji, prenosivi i inteligentni višenamenski uređaj do sada”, rekao je Wang Yinfeng, Predsednik PC I Tablet Product Line, Huawei Consumer BG.

Ultra FullView Iskustvo koje ostavlja bez daha

HUAWEI MateBook X Pro namenjen je poslovnim korisnicima koji postavljaju profesionalne kreatore sadržaja, korisnike koji traže – ili zahtevaju – visok kvalitet života. Spoljašnjost novog HUAWEI MateBook X Pro odlikuje mehanički obrađen metal, sa vrhunskom peskiranom glatkom površinom. HUAWEI MateBook X Pro dostupan je u bojama Mystic SilverSpace Greyi novoj Emerald Green boji. Zadnju stranu modela Emerald Green karakteriše ispis Huawei brenda u zlatnoj boji, koji mu daje klasičan izgled. Najnoviji vodeći Huawei računar; debljine samo 14,6 mm i težine 1,331kg, što ga čini savršenim uređajem za svakog profesionalaca koji ceni mobilnost i produktivnost.

Koristeći vodeće mogućnosti industrijskog dizajna, Huawei je kreirao Ultra FullView ekran koji karakteriše impresivan odnos ekrana i tela od 91%. Osim toga, Huawei hrabro prihvata nekonvencionalan odnos slike 3:2 za displej, koji je mnogo pogodniji za produktivnost i stvaranje sadržaja u poređenju sa većinski dostupnim ekranima.

Ultra FullView ekran je 13,9-inčni LTPS panel koji podržava do 3K rezolucije (3000×2000) i 100 procenata sRGB raspona boja. Bogate boje i 3K rezolucija pomažu u oživljavanju sadržaja pružajući bolji doživljaj zabave nego ikad ranije. Pored toga, multi-touch ekran sa 10 tačaka I pravljenje snimka ekrana pokretima prstiju korisnicima pruža novi i intuitivniji način za povezivanje sa svojim uređajima.

Vrhunske performanse podstiču maksimalnu produktivnost

HUAWEI MateBook X Pro obuhvata najnovije inovacije u svetu notebook računara. Unutrašnjost novog izuzetno laganog, prenosnog HUAWEI MateBook X Pro čine beskomprimisne performanse desete generacije Intel® Core™i7-10510U i i5-10210U procesora. Opremljen sa NVIDIA®GeForce®MX250 koji radi sa 2GB GDDR5, novi HUAWEI MateBook X Pro donosi elegantno iskustvo u svakom segmentu, od grafike i editovanja videa do igranja i multiumedijalnih sadržaja. Ovaj flagship notebook uključuje inteligentan sistem hlađenja koji se, sa ciljem efektivnog i tihog ostvarenja ove funkcije, dinamično prebacuje iz aktivnog u pasivni režim, dok HUAWEI Shark Fin Fans 2.0 donosi snažniji protok vazduha. Pored toga, prisutna je i nova tehnologija filtriranja, koja omogućava nadgledanje temperature sistema u realnom vremenu, doprinoseći i tišem radu uređaja.

Novi HUAWEI MateBook X Pro takođe uključuje i četiri zvučnika, donoseći izuzetno audio iskustvo uz osećaj da zvuk lebdi iznad i oko vas, stvarajući osećaj kao da ste u sred događanja, dok se, u stvari, opuštate.

Uz ovo, HUAWEI MateBook X Pro ima i veliku 56Wh bateriju. Uparen sa Huawei sistemom za štednju energije, korisnici mogu da uživaju u celodnevnom trajanju baterije bez korišćenja punjača.

Uz uređaj dolazi i 65 W Type-C prenosni adapter. Kao i punjači za kompjutere, adapter podržava HUAWEI SuperCharge za određene telefone. Sa ovim adapterom možete brzo da napunite uređaj gde god da se nalazite.

Putnici će biti oduševljeni činjenicom da novi HUAWEI MateBook X Pro podržava najbrži svetski Wi-Fi, što omogućava bolji prijem signala i najpouzdaniju vezu do sada, dok Bluetooth 5.0 pruža najbrži prenos podataka sa većom pokrivenošću signala.

Inteligentna međupovezanost za sve scenarije: Huawei Share

Laptopovi će u budućnosti biti pametniji, efektivniji i povezaniji. Novim inovacijama kreiramo budućnost sa rešenjima za sve scenarije, donoseći interaktvino iskustvo koje neometano povezuje vaš laptop sa telefonom. Takođe, opremamo naše telefone sa Multi-screen Collaboration, jednom od Huawei Share funkcija.

Značaj Multi-screen Collaboration ne odnosi se samo na prenos fajlova između laptopa i pametnog telefona, nego i na ostvarenje neometane kolaboracije među njima.

Drugim rečima, nadograđivanjem snažnih karakteristika procesora i osnovnih sistemskih karakteristika MateBook-a, Huawei je uspeo da zaobiđe prepreku između osnovne arhitekture Windowsa i Androida, ostvarujući pun potencijal neometane veze među njima. Istovremeno, laptop dodaci kao što su tastatura, kamera, mikrofon i miš sada mogu biti korišćeni kao periferni uređaji vašeg pametnog telefona, pružajući bolje korisničko iskustvo. U takvim okolnostima, laptop je u mogućnosti da deli sa telefonom naprednije aplikacije, unapređujući iskustvo poslovnog korišćenja uređaja.

Kao pionir u inoviranju pametnih uređaja, Huawei primenjuje sopstvenu tehnološku stručnost na svoj HUAWEI MateBook X Pro kako bi pružio najbolje korisničko iskustvo. Tehnologije kao što su Fingerprint Power Button i kamera sakrivena u kućištu laptopa služe upravo tome. Dok prvo dozvoljava korisniku da brzo verifikuje svoj identitet pri paljenju uređaja, drugo štiti privatnost i uvećava područje pokrivenosti.

Huawei ostaje posvećen tržištu “high-end” notebook računara, pružajući iskustva za sve scenarije. Gledajući u budućnost, Huawei nastavlja da integriše svoje vodeće inovacije za pametne telefone sa svojim PC proizvodima, sa ciljem da dodatno unapredi korisničko iskustvo i većem broje korisnika omogući da uživaju u inovacijama i pametnim tehnologijama karakterističnim za flegšip proizvode.

Cena i dostupnost

Novi MateBook X Pro će biti dostupan od aprila 2020. godine u Evropi, Aziji, Rusiji, Južnoj Americi, Japanu i na Bliskom istoku. Preporučene cene:

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Huawei preispituje kreativnost sa HUAWEI MatePad Pro

Izvor: ItRešenja.com, 26.Feb.2020, 13:05

Huawei Consumer Business Group (CBG) predstavio je HUAWEI MatePad Pro u Barseloni. Predstavljajući inovativni dizajn, tehnologiju i mobilnu produktivnost, Huawei je još jednom postavio nove standarde, omogućavajući korisnicima premijum osećaj uz novi tablet visokog kvaliteta...Huawei MatePad Pro...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.