Huawei predstavio nove uređaje u Barseloni

Izvor: ItRešenja.com, 25.Feb.2020, 07:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei predstavio nove uređaje u Barseloni

Huawei Consumer Business Group (CBG) danas je održao virtuelno predstavljanje u Barseloni, tokom kojeg je najavljen čitav niz novih 5G uređaja i strategija koje pokazuju sve mogućnosti njegovog ekosistema svih scenarija.

Najvažniji uređaji koji su predstavljeni danas su:HUAWEI Mate Xs – evoluciju u oblasti sklopivih uređaja, koji sadrži vrhunski hardver i softver; HUAWEI MatePad Pro 5G – vodeći 5G tablet koji nudi vrhunsko iskustvo svih scenarijaHUAWEI >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Wi-Fi AX3 HUAWEI 5G CPE Pro 2, dva rešenja za povezivanje sa Wi-Fi 6+ koja pružaju širokopojasnu, proširenu povezanost za potrošače. Pored toga, Huawei je predstavio i seriju novih prenosnih laptopova HUAWEI MateBook, kao I Huawei AppGallery – zvaničnu prodavnicu aplikacija koja se nalazi na Huawei Mobile Services platformi.

Huawei će ostati posvećen strategiji besprekornog AI života u svim scenarijima. Nastavićemo da ulažemo u naše najnovije tehnologije, uključujući čipsete, 5G komunikaciju, mobilni AI, operativne sisteme, kamere i audio-vizuelna rešenja kako bismo izgradili dugoročnu konkurentsku prednost. Takođe, voljni smo da sarađujemo sa programerima širom sveta kako bismo ubrzali rast ekosistema “u svim scenarijima”. Zajedno sa programerima uzdići ćemo iskustvo svih scenarija i podići ga na novi nivo“, izjavio jeRichard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group i dodao: “Ekosistem “1 + 8 + N” osmišljen kao ekosistem za “sve scenarije” ne samo da je uspostavio standarde kada je u pitanju privatnost i sigurnost korisnika, već i visok kvalitet iskustva korisnika, širom sveta.”

Huawei Consumer BG beleži jaku 2019. godinu sa nekoliko kategorija proizvoda koji su imali značajan rast tržišnog udela. Među njima, Huawei je nadmašio 240 miliona pošiljki pametnih telefona, osiguravajući poziciju drugog najvećeg svetskog proizvođača mobilnih telefona. Kompanije sa računarskim i bežičnim audio proizvodima su porasle za više od 200 procenata, a potrošne mašine su ostvarile rast od 170 procenata. Od januara 2020. godine Huawei je isporučio više od 10 miliona jedinica 5G pametnih telefona.

Pionirska tehnologija omogućava poboljšano iskustvo na HUAWEI Mate Xs

HUAWEI Mate X lansiran 2019. godine predstavljao je ogroman skok u tehnologiji pametnih telefona. Sada Huawei donosi novo iskustvo upotrebe sklopivih telefona I ide korak dalje sa HUAWEI Mate Xs, najnaprednijim i najinovativnijim pametnim telefonom kompanije Huawei do sada.

HUAWEI Mate Xs odlikuje se jedinstvenim Falcon Wing dizajnom. Kao pravo umetničko delo, šarka omogućava besprekornu transformaciju između načina rada pametnog telefona i tableta. Pored toga, unapređen je materijal od kojeg je izrađen displej, kao i dizajn šarki5G povezivanjesistem kamera. Sklopivi displej sada ima dvoslojni optički poliamid koji omogućava neverovatnu jasnoću slike, zasićenost boja i svetlinu; poboljšani mehanički zglob uključuje nove delove napravljene od tečnog metala na bazi cirkonijuma, koji pružaju dodatnu robusnost i izdržljivost; Kirin 990 5G ugrađen u HUAWEI Mate Xs pruža vrhunsko korisničko iskustvo od 5G koje je brže, kompletnije i efikasnije.

HUAWEI Mate XS Leica SuperSensing četverostruka kamera je ponovo tu. Sistem kamera čine: 40MP SuperSensing kamera, 16MP ultraširokougaona kamera, 8MP telefoto kamera i 3D Depth Sensing kamera. Moćan Leica sistem kamera u koristi pun potencijal oblika telefona, blika, imajući funkciju i prednje i zadnje kamere.

Rad na EMUI10 sistemu, HUAWEI Mate XS podržava moćnije i pametnije iskustvo korišćenja aplikacija na pametnom telefonu. Sklopivi ekran omogućava snažnu produktivnost sa novim funkcijama kao što su Multi-Window i App Multiplier. Programeri su dobrodošli da se pridruže kompaniji Huawei u naporima da neguju ekosistem aplikacija za sklopivi telefon i zajedno istražuju potencijal ove tehnologije u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva u svim scenarijima.

Prvi svetski Wi-Fi 6+ omogućava neverovatne brzine na HUAWEI Wi-Fi AX seriji 

Kao deo strategije za besprekoran AI život u svim scenarijima, rešenja za povezivanje poput Wi-Fi rutera, opreme za kupce (eng. customer-premise equipment – CPE) i komunikacionih modula igraju ključnu ulogu, povezujući 1 + 8 + N ekosistem kako bi korisnicima obezbedili sigurno, intuitivno iskustvo brze konekcije.

Kao lider u 5G tehnologiji, Huawei je jedan od glavnih doprinosa formiranju Wi-Fi 6 standarda. Trenutno, radna grupa za standard IEEE 802.11ax uključuje pet tehničkih stručnjaka iz Huaweija. Sa 260 prijava – što čini 15% od ukupnog broja prijava – projektu Wi-Fi 6 (802.11ax), Huawei je drugi najistaknutiji doprinos zajedničkim naporima u ovoj industriji.

Koristeći sinergiju između sopstvenog skupa čipova i optimizacije softvera, Huawei je razvio Wi-Fi 6+ na osnovu standarda Wi-Fi 6. Wi-Fi 6+ podržava propusni opseg od 160MHz i dinamičku uskopojasnu tehnologiju  kompanije Huawei. U kombinaciji, ova dva proboja dovode do znatno unapređenih Wi-Fi brzina i pokrivenosti signalom.

Tokom virtuelnog predstavljanja, Huawei je lansirao Gigahome 650 i Kirin W650, najnovije Wi-Fi 6+ čipsete dizajnirane za rutere i pametne telefone. Nova HUAWEI Wi-Fi AX3 serija opremljena je Gigahome 650 čipsetom, što mu omogućava da podržava dvopojasni dvostruko paralelni rad (DBDC) brzinom do 3000Mbps. Kada se koriste u kombinaciji sa Huawei uređajem koji takođe podržava Wi-Fi 6+, HUAVEI Wi-Fi AX3 ruteri mogu da pruže bolju pokrivenost signalom i brzinu veću od brzine Wi-Fi 6 rutera.

Huawei je takođe predstavioHUAWEI 5G CPE Pro 2, novi Wi-Fi 6 + CPE koji je 30 % kompaktniji od prethodnika. Ostale zapažene nadogradnje uključuju podršku za čak 11 5G opsega i ekskluzivnu Super Uplink tehnologiju kompanije Huawei, što drastično poboljšava brzinu i smanjuje latenciju.

Preispitajte kreativnost uz HUAWEI MatePad Pro 5G – tablet sa najvećim odnosom stranica ekrana i tela 

Kao važna tačka ulaska u pametni ekosistem, HUAWEI MatePad Pro 5G osmišljen je tako da bude povezan sa Huawei telefonima i drugim nosivim uređajima. On igra ključnu ulogu u Multi-screen Collaborationfunkciji za višestruku upotrebu ekrana, koja potrošačima pruža besprekorno iskustvo rada na više uređaja. HUAWEI MatePad Pro 5G ima HD ekran od 10,8 inča, i podržava bioskopski opseg boja koje prikazuje. Ugrađen u ovaj lak tablet, Kirin 990 5G čipset pruža neverovatne 5G mogućnosti povezivanja, istovremeno pružajući visoke performanse i efikasnost napajanja.

Koristeći EMUI10, HUAWEI MatePad Pro može se povezati sa drugim Huawei pametnim telefonima putem funkcije Huawei Share Multi-Screen Collaboration. Jednom kada se uspostavi veza, korisnici mogu da upravljaju i kontrolišu oba uređaja na ekranu tableta.

Saradnja na više ekrana takođe omogućava prebacivanje datoteka između pametnih telefona i tableta. Periferno deljenje omogućava korisnicima da kucaju na pametnom telefonu pomoću tastature i ekrana tableta, puštaju muziku sačuvanu na pametnom telefonu uz zvučnike tableta i još mnogo toga. HUAWEI MatePad Pro 5G podržava Multi-Vindow za prikaz do tri aplikacije istovremeno. Aplikacijski multiplikator deli jednu instancu aplikacije na dva prozora, pružajući revolucionarno iskustvo “dvostrukog pogleda”.

HUAWEI MatePad Pro 5G može biti uparen sa HUAWEI M-olovkom koja podržava 4.096 novia osetljivih na pritisak u cilju pružanja što prirodnijeg osećaja prilikom pisanja. HUAWEI Notepad podržava Huawei “iglu za pisanje” sa novom funkcijom Screen-off Shorthand, omogućavajući korisnicima da zabeleže svoje misli i ideje kada god to požele.

Huawei je takođe najavio najnovije HUAWEI MateBook modele tokom događaja. Nadograđeni HUAWEI MateBook X Pro pokreću Intel Core procesori desete generacije. Dostupan u novoj boji Emerald Green, najnoviji premium laptop zadržava FullView Display dizajn kako bi postigao odnos između ekrana i tela od 91%. U međuvremenu, nova HUAWEI MateBook D serija pridružuje se HUAWEI MateBook porodici kao uređaj namenjen mlađim korisnicima.

Huawei proširuje ekosistem servisa kako bi pružio sigurno i pouzdano iskustvo korišćenja aplikacija

HMS ekosistem je ključna komponenta u strategiji kompanije Huawei za besprekorno AI iskustvo u svim scenarijima.

U cilju razvijanja potpunog ekosistema koji će podržavati Huawei uređaje i u budućnosti Huawei postepeno otvara svoje chip-device-cloud mogućnosti, programerima širom sveta putem HMS platforme. Obuhvatajući sve scenarije, globalnu distribuciju i mogućnosti upravljanja životnim ciklusom uređaja, HMS će biti moćan stub koji podržava sve naše uređajeizjavio je Yu.

Trenutno u svojoj četvrtoj fazi, HMS Core predstavlja kolekciju alata koji su napravljeni za partnere i programere aplikacija kako bi stvorili jedinstvena, nova iskustva koja koriste sve hardverske i softverske mogućnosti koje Huawei uređaji nude. Integrišući HMS u svoje aplikacije sa HMS Core 4.0, programeri mogu brzo da implementiraju mogućnosti koje Huawei nudi, kao što su HiAI– distribuirana tehnologija i funkcije kamere u njihovim aplikacijama, kako bi pružili korisnicima što kvalitetnije korisničko iskustvo.

Na primer, Cewe– najveća evropska kompanija za štampanje fotografija, rasporedila je Huawei Share Kit, kako bi pojednostavila proces uparivanja uređaja u svojim kancelarijama. Čitav proces štampanja znatno je olakšan, jer sada osoblje Cewe kompanije od štampanja deli samo jedan klik kojim se povezuje Huawei uređaj i štampač.

Prvi put predstavljen 2011. godine HUAWEI AppGallery nalazi se među top tri tržišta mobilnih aplikacija na svetu. Pored kvalitetnih, Huawei takođe nudi i brze aplikacije, odnosnoQuick Apps, inovativnu kategoriju aplikacija napravljenih za uređaje u 5g eri. Razvijena na osnovu industrijskih standarda, Quick Apps ne zahteva instalaciju i koristi minimalnu memoriju. Trenutno je na HUAWEI AppGallery dostupno preko 1,700 brzih aplikacija (Quick Apps).

Kako bi očuvao i zadržao korisnike, Huawei aktivno prenosi i inkorporira svetski poznate aplikacije u svoj ekosistem. Da bi ih zaštitio od zlonamernih aplikacija, Huawei je uveo sistem bezbednosti i zaštite, uključujući verifikaciju stvarnog imena programera, postupak pregleda u četiri koraka, zaštitu za preuzimanje i instalaciju, kao i mehanizam za siguran rad aplikacija.

„Od ovog trenutka, nastavljamo da širimo ekosistem aplikacija u HUAWEI AppGallery sa nadom da ćemo stvoriti sigurnu i pouzdanu platformu, ali i pružiti korisnicima što veći izbor aplikacija. Kontinuirani uspeh ovog naprednog ekosistema ostaće jedan od naših najvećih prioriteta”, izjavio je Yu.Huawei aktivno sarađuje sa programerima popularnih aplikacija širom sveta kako bi što kvalitetnije razvijali ovaj ekosistem. Programeri su dobrodošli da budu deo ekosistema i zajedno sa kompanijom Huawei rade na tome da korisnicima širom sveta pruže najkvalitetnije korisničko iskustvo, korisnicima širom sveta.

Nastavak na ItRešenja.com...






Povezane vesti

Huawei lansirao HUAWEI Mate Xs

Izvor: ItRešenja.com, 25.Feb.2020

Na virtuelnoj konferenciji za medije pod sloganom “ZAJEDNO, mogućnosti povezivanja”, Huawei Consumer Business Group (BG) lansirao je novu generaciju HUAWEI Mate X telefona na preklop. HUAWEI Mate najsavremeniji je Huawei uređaj koji u sebi sadrži Kirin 990 5G SoC i unapređeni Falcon Wing dizajn....

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.