Huawei Watch GT 2 Pro: Kineski gigant otišao korak dalje! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 15:01

Huawei Watch GT 2 Pro: Kineski gigant otišao korak dalje! (FOTO)

Izgleda kao da je Huawei Watch GT 2 Pro deo šireg plana, odnosno da Huawei ne želi da bude poznat samo po vrhunskim mobilnim telefonima.

Huawei je, upravo zato, dao sve od sebe da napravi premium proizvod, i može se reći da je Huawei GT 2 Pro opravdao očekivanja.

Krenimo od nekih osnovnih stvari.

Dimenzije ovog uređaja su 46.7 x 1.14 x 46.7 mm, a ima OLED ekran od 1.39 inča i rezoluciju 454x454 piksela.

Mnogi bi, na osnovu imena, mogli da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pomisle da nema mnogo razlika između GT 2 Pro modela i njegovog prethodnika, GT 2 pametnog sata. Međutim, Huawei je baš u dizajnu otišao stepenicu više nego ranije, od materijala korišćenih za izradu, pa do vizuelnog identiteta.

43. Huawei Watch GT 2 Pro

Fitur :

- 100+ Sport Modes (Run, Bike, Swim, Ski, Golf, etc)

- Up to 22 Hours (GPS On)

- Touchscreen AMOLED Display

- Wrist Heart Rate

- 50m Water Resistant

- 2GB Storage for Music.

- Barometer

- VO2Max

- Wireless Charging

Harga : Dari Rp. 4.300.000,- pic.twitter.com/jBQLzNojN8

— 江偉光 Mr. Guang (@weiguang91) October 23, 2020

Gornji deo sata napravljen je od safirnog stakla, koje pokriva skoro čitavu površinu, što ima dvostruku ulogu: dodaje na eleganciji sa jedne strane, a sa druge, nemate nijedan beskorisni dodatak ili neiskorišćeni prostor ekrana.

Sa desne strane se nalaze dva tastera – gornjim ulazite u listu aplikacija i vraćate se na početni ekran. Donje dugme, naravno, možete da podesite kao prečicu za funkciju koju najviše koristite.

Kućište sata je od titanijuma. Ovo znači da će biti izdržljivo i da ne morate da razmišljate da će vam se okrnjiti ili uništiti ogrebotinama pri svakoj malo zahtevnijoj aktivnosti. Takođe, to što je od titanijuma ne bi trebalo da vas brine – sat nimalo nije težak.

Trebalo bi da dodamo da ima 5ATM standard vodootpornosti, što govori dodatno u prilog vrhunskoj izradi. Za slučaj da ne znate šta to znači: 5ATM standard znači da je sat vodootporan u dubini od 50 metara, i to u trajanju od 10 minuta.

Krenimo dalje - sa donje strane nalazi se keramička maska veoma prijatna za kožu, a kombinovana je sa drugim crnim safirnim staklom. Nadzor vaših zdravstvenih parametara (puls, pritisak, nivo stresa itd) je ovako veoma precizan.

Silikonska traka je, naravno, izmenljiva, a s obzirom na to da dolazi sa klasičnom kopčom, sat je idealan za svakodnevno nošenje i može da se uklopi lako u bilo koji stil.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro 着弾!

通知よし!測定よし!

バッテリーの持ちもよし!

あとはGalaxy Note 20 Ultra のドコモ版発売を待つのみ!はやくしろ pic.twitter.com/hJWsQ8GIGA

— こんちゃん (@Kon_11120118) October 25, 2020

Kada smo rekli dovoljno o dizajnu i izradi Huawei Watch GT 2 Pro uređaja, red je i da kažemo nešto o drugoj važnoj stvari za svaki uređaj, o trajanju baterije.

I ovde je kineska kompanija otišla korak dalje u odnosu na prethodne modele,pa tako, uz standardno korišćenje, baterija kod GT 2 Pro uređaja može da traje i do dve nedelje.

Trebalo bi napomenuti jednu veoma važnu stvar na ovom mestu – Huawei Watch GT 2 Pro podržava bežično punjenje.

Možda ovo na prvi pogled i ne zvuči kao neka velika funkcija, ali kada malo bolje razmislimo, zaista jeste, naročito ako ste uvek u pokretu i ne želite da "vučete" sa sobom raznorazne kablove, ili nemate gde da ih uključite.

Bilo koji bežični punjač koji je Qi-kompatibilan možete da iskoristite kako biste napunili svoj pametni sat, pa čak možete da iskoristite i neki mobilni telefon koji podržava tu opciju.

Huawei Watch GT 2 Pro review: a serious slab of smart sophistication. https://t.co/M2KDpRyJt9 pic.twitter.com/EwB2qngNnZ

— ShortList (@ShortList) October 20, 2020

Ovo je bio pregled dve od tri najvažnije stvari kod svakog uređaja: dizajna i trajanja baterije.

Za tri dana ćete imati priliku da detaljno pročitate sve i o trećoj – aplikacijama, odnosno šta sve to može Huawei Watch GT 2 Pro, i zbog čega je u samom vrhu na tržištu pametnih satova.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.