Huawei Matebook: Laptop i tablet u jednom

Izvor: Blic, 22.Feb.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei Matebook: Laptop i tablet u jednom

Mobilnost i produktivnist bile su osnovne zamisli čelnika Huaveja prilikom rada na MateBook-u, njihovom 2-u-1 laptopu koji je predstavljen u Barseloni.

MateBook ima procesor šeste generacije Intel Core M-serije a pokreće ga Windows 10. Tu su i brauzer Microsoft Edge i Cortana, i digitalni lični Asistent a sve sklopljeno u vrlo elegantno i dopadljivo metalno kućište.

Kako je u pitanju uređaj koji se ujedno može koristiti kao laptop i kao tablet, bitna stavka je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ultra tanka tastatura napravljena od ekološke, meke PU kože. Touchpad je ugrađen, i po onome što je ekipa "Blica" mogla da isproba na Sajmu u Barseloni gde je uređaj i predstavljen, multi-touch omogućava jednostavno i precizno upravljanje prstom.

IPS multi-touch ekran od 12 inča MateBook uređaja dodatno je poboljšan ultra-uskim frejmom i odnosom površine kućišta i displeja koji iznosi 84 procenata. Ekran sa rezolucijom od 2160x1440 i uglom od 160 ima prilično i presivan spektar boja od 85 procenata.

MateBook ima litijumsku bateriju od 33.7Wh koja bi, kažu iz Hauveja, korisnicima trebalo da omogući do devet sati neprekidnog rada, devet sati surfovanja internetom i 29 sati reprodukcije video i audio materijala. Za sat vremena, baterija se puni do 60 odsto a ovaj laptop-tablet ima do 8GB LP DDR3 memorije i hard drive kapaciteta do 512GB.

Dodatak je MatePen, olovka koja ide uz ovaj uređaj a koja poseduje touch senzor osetljiv na pritisak sa 2,048 nivoa osetljivosti. Ova olovka podržava grafičke i matematičke funkcije, kao i formule za konvertovanje. omogućava prikazivanje realističnih boja. MateBook će biti dostupan u dve boje, zlatnoj i srebrnoj.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.