Prvi telefon sa Huawei-jevim operativnim sistemom HarmonyOS

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 07:56

Prvi telefon sa Huawei-jevim operativnim sistemom HarmonyOS

Nedavno je Huawei na svojoj zvaničnoj web stranici bez pompe obajvio verziju Mate 40 Pro 4G i Mate X2 4G. Međutim, ovi pametni telefoni ne podržavaju 5G, ali ostatak konfiguracije je isti kao kod 5G verzije. To su prvi telefoni koji se očekuje da stignu sa Huawei-jevim operativnim sistemom HarmonyOS.

Prema jednom od izveštaja, verzija Huawei Mate 40 Pro 4G ima novi sertifikat. Hardverski parametri su u osnovi isti kao verzija 5G. Procesor je i dalje Kirin 9000, ali zbog ograničenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne podržava 5G.

Ono što je posebno zanimljivo kod ovog uređaja je da dolazi sa Huawei-jevim softverskim rešenjem HarmonyOS 2.0. Zbog toga će to biti prvi Huawei-jev pametni telefon koji će “iz kutije” pokretati ovaj operativni sistem.

Pored Kirin 9000 SoC i HarmonyOS, Mate 40 Pro dolazi sa 6,76-inčnim zakrivljenim ekranom od 68 stepeni. Ovaj pametni telefon podržava 3D prepoznavanje lica i njegov senzor otiska prsta je na ekranu. Uz to, ovaj uređaj koristi postavku dvostruke prednje kamere sa glavnom kamerom od 50MP na zadnjoj strani. Pored glavnog senzora od 50MP, ima i ultraširokougaone sočiva od 20MP i 12MP 5X periskopsko sočivo koje može postići 7X optički zum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi Huawei sa operativnim sistemom HarmonyOS

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2021

Nedavno je Huawei na svojoj zvaničnoj web stranici bez pompe obajvio verziju Mate 40 Pro 4G i Mate X2 4G. Međutim, ovi pametni telefoni ne podržavaju 5G, ali ostatak konfiguracije je isti kao kod 5G verzije. To su prvi telefoni koji se očekuje da stignu sa Huawei operativnim sistemom HarmonyOS.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.