Huawei Mate 20 Pro – telefon zvani želja!

Izvor: ItRešenja.com, 16.Okt.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei Mate 20 Pro – telefon zvani želja!

Kompanija Huawei predstavila je svoje nove premijum modele pametnih telefona – Mate 20 i Mate 20 Pro. Reč je o telefonima izuzetnih radnih karakteristika, vrhunskih displeja i sjajnih mogućnosti koji su dizajnirani kako za napredne i poslovne korisnike, tako i za prave ljubitelje multimedije u pokretu. Oba modela podržavaju rad isključivo sa Nano Memory Card (nano memorijskim karticama) čime je i Huawei zvanično u penziju poslao upotrebu microSD kartica na svojim najmoćnijim telefonima. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Mate 20 će biti dostupan u plavoj boji i Twilight boji, dok će najmoćni model (Mate 20 Pro) moći da se kupi u ponoćno plavoj, Twilight i crnoj boji koja je po našem mišljenju i najatraktivnija.

Mate 20 Pro kao najatraktivniji model u trenutnoj ponudi kompanije Huawei poseduje ekran dijagonale od 6,39 inča. Isti operiše rezolucijom od 3120×1440 piksela i jedan je od najsvetlijih i najprirodnijih displeja u ovojoj klasi pametnih telefona. Isti nudi savršenu reprodukciju boja i izuzetnu detaljnost, ali to se realno i očekivalo od ovog modela i klase u kojoj se nalazi. Srce telefona čini Kirin 980 SoC čip, dva NPU-a i veća količina radne memorije. Mate 20 Pro poseduje čak tri kamere: od 40MP (F/1.8), 20MP (F/2.2) i 8MP (F/2.4) kao i vrhunski blic koji je maksimalno optimizovan da omogućava kreiranje večičanstvenih fotografija u mraku i pri manjim osvetljenjima. Sve tri kamere zajedno imaju optički zum do 5X, kao i mogućnost snimanja makro snimaka sa udaljenosti od 2,5 centimetara. Upravo zbog toga Mate 20 Pro ima ogroman potencijal u fotografskom smislu i proizvođač to jasno ističe na svim pratećim materijalima vezanim za ovaj proizvod. Prednja kamera na telefonu raspolaže sa senzorom od 24 MP (F/2.0 aperture) i sa njom je moguće kreirati savršene selfije.

Kapacitet baterije Mate 20 Pro telefona je 4200 mAh, a zahvaljujući SuperCharge tehnologiji punjenje baterije do 70 odsto kapaciteta moguće je za nepunih 30-tak minuta. Takođe, moguće je da dva Mate 20 Pro telefona međusobno jedan drugom prenesu/podele energiju, ako jednom ista nedostaje, što je veliki iskorak napred na ovom polju i nešto što će sigurno najnapredniji korisnici znati da cene. Ova vrsta bežičnog punjenja radi i sa odabranim elektronskim uređajima koji podržavaju ovu vrstu punjenja.

Od ostalih bitnih karakteristika izdvaja se činjenica da Mate 20 Pro telefon dolazi sa IP68 certifikatom, što u prevodu znači da je otporan na uticaj vode, prašine i većine spoljnih uticaja. Hardverski gledano ovaj telefon ima još dual-band Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC i LTE. Interesantno je da debljina telefona iznosi svega 8.6 milimetara, dok je težina zadivljujućih 189 grama.

Za kraj treba spomenuti i to da oba modela dolaze sa Androidu 9.0 Pie platformom na kojoj se nalazi EMUI 9.0 interfejs. Cene za domaće tržište za sada nisu poznate.

Nastavak na ItRešenja.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Višainteligencija: Huawei predstavio HUAWEI Mate 20 seriju

Izvor: ItRešenja.com, 17.Okt.2018, 10:53

Huawei Consumer Business Group je predstavila dugo iščekivanu HUAWEI Mate 20 seriju. Nova Mate serija predstavlja važnu prekretnicu i vrhunac inovacija čime su najnoviji Huawei uređaji postavili nove stadarde sa kojim će se porediti svi pametni telefoni u 2018. godini...Telefone HUAWEI Mate 20...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.