Hover Cards: moja nova omiljena opcija u Chrome-u

Izvor: SaznajNovo.com, 09.Jun.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hover Cards: moja nova omiljena opcija u Chrome-u

Sa najnovijom verzijom Chrome veb pregledača Google je dostavio još jednu korisnu opciju – Hover Cards. Čemu služi, kako izgleda i kako je aktivirati pogledajte u nastavku članka.
Hover Cards je naziv opcije koju je Google dodao u Chrome, a služi da korisnik „proviri“ u sadržaj kartice bez potrebe da se prebaci na nju.
Recimo, imate 20 otvorenih stranica sajta Aliexpress jer ste u potrazi za nekim proizvodom. Da se ne biste prebacivali sa jedne kartice na drugu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << možete samo preći kursorom preko njih. Kada to uradite, ispod se pojavi naslov i link stranice kao i sličica za brzi pregled.

Ova funkcija je dostupna u drugim veb pregledačima, a korisnici Chrome-a su morali da se oslanjaju na razne dodatke. Međutim više ne, opcija je dostupna već sada za sve korisnike Windows, Mac, Chrome OS i Linux uređaja.
Kako omogućiti Hover Cards? Pre svega potrebno je da ažurirate Chrome na najnoviju verziju 75. To možete učiniti ovako:
Idite na About Chrome stranicu (chrome://settings/help)Kliknite „Update“ ukoliko vidite da je verzija manja od 75Kada se ažuriranje završi kliknite „Relaunch
Sada je potrebno da omogućite Hover Cards preko zastavica. To ćete učiniti na sledeći način.
1. Idite na ovu adresu: chrome://flags/
2. U pretragu ukucajte: hover

3. Pojaviće se dva rezultata, omogućite oba
4. Na dnu kliknite „Relaunch Now

Da biste testirali, otvorite u novoj kartici neki sajt i neki drugi u još jednoj kartici (da imate makar 3 sajta otvorena). Sada pređite kursorom preko nekativnih kartica.
Kod neaktivnih kartica prikazaće se naziv kartice, link kao i slika veb stranice. Ako pređete kursorom preko aktivne (trenutne) kartice, videćete samo naslov i link, ne i sliku.
Slika sajta se ne pojavljuje? Meni se desilo da se sličice nisu odmah prikazivale. Ako se i vama to desi, onda samo obrišite Cache iz Chrome-a i ponovo ga pokrenite:
1. Idite na ovaj link:
chrome://settings/clearBrowserData?search=clear 2. Kliknite na „Advanced
3. Izaberite samo opciju „Cached Images and Files
4. Kliknite „Clear Data

Nakon ovoga ponovo pokrenite Chrome i problem bi trebao biti rešen. Ukoliko nije, ponovo pokrenite i računar.
Link do članka - Hover Cards: moja nova omiljena opcija u Chrome-u

Nastavak na SaznajNovo.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.