Hakeri srušili League Of Legend

Izvor: B92, 31.Dec.2013, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri srušili "League Of Legend"

Izuzetno popularna onlajn igra "League of Legends" na nekoliko sati 30. decembra nije mogla da se igra, jer su je oborili hakeri.

Igra "League Of Legends" je bila samo jedna meta od nekoliko igara i društvenih mreža koju su ovih dana napali hakeri koji sebe nazivaju Derp grupom, a izveštaji pokazuju da je ovaj napad pre bio "nestašan" nego zlonameran jer je bio usmeren na američkog programera Džejmsa Vargu.

Ceo napad se završio upadom policije na Varginu kuću, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog lažnog poziva u kom eje saopšteno da se u njoj nalaze taoci.

Svoju "krivicu" hakeri iz Derpa su priznali preko svog Twitter naloga.

Napad na "League of Legends" desio se u ponedeljak 23. januara kada je grupa počela da zatrpava američke i evropske servere velikom količinom podataka koji su ih zagušili i onesposobili. Nešto kasnije i serveri u Aziji su onesposobljeni na isti način.

Grupa se tada usmerila na gospodina Vargu, koji je uočio probleme u funkcionisanju igre i u svom dnevnom Twitch TV video strimu ukazao javnosti na delovanje grupe Derp.

Nakon toga, njegovi problemi sa hakerskom grupom su nastajali svaki put kada je hteo da igra neku igru, jer je bio u tome sprečavan. Do trenutka kada su napdai prestali hakeri su izazivali povremen probleme ljudima koji su pokušavali da igraju "Battlenet", "Dota 2", "Quake Live", "Club Penguin" i mnoge druge.

Hakeri su tokom napada "ćaskali" sa Vargom i objavljivali njegove lične podatke, adresu, što je vodilo ka lažne prijeve policiji, da se u njegovoj kući nalaze taoci. Preko 10 policajaca se odazvalo na lažni pozi, pojavilo se kod njega kući i uhapsilo, ali je kasnije pušten, nakon što je ustanovljeno da je poziv lažan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.