Hakeri: Haos tek stiže, na redu su fotke i fantazije preljubnika

Izvor: B92, 22.Avg.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri: Haos tek stiže, na redu su fotke i fantazije preljubnika

Anonimni hakeri koji su objavili podatke korisnika stranice za preljube Ashley Madison nakon nekoliko dana ćutanja napokon su se oglasili.

Pročitajte još:

Hakovan sajt "Ešli Medison" - strepi 37 miliona preljubnika

"Vreme je isteklo" - hakeri objavili podatke preljubnika

Poručili su da su objavljeni podaci tek vrh sante leda, jer imaju još more neobjavljenih podataka. The Impact Team, kako se hakeri nazivaju, ismejao je nivo sigurnosti koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je stranica pružala svojim klijentima.

"Niko nije pazio", izjavili su za "Motherboard", dodavši da su naporno radili kako niko ne bi primetio njihov napad na stranicu.

Objavljeni su lični podaci više od 37 miliona klijenata ove stranice, a mediji su objavili da je jedna žena u Velikoj Britaniji već predala zahtev razvod braka od supruga koji je redovno koristio usluge stranice.

Pravni stručnjaci predviđaju da će se Avid Life Media, kompanija u čijem je vlasništvu Ashley Madison, suočiti s lavinom tužbi koje će podneti klijenti čija je privatnost narušena.

Hakeri su materijale prikupljali godinama, a tvrde da imaju još oko 300 gigabajta materijala, koji uključuje dopisivanja zaposlenih na stranici i fotografije koje su korisnici razmenjivali, kao i sadržaje njihovog dopisivanja. Dodali su i da neke seksualno eksplicitne fotografije ipak neće objaviti.

Najavili su da će napasti i druge kompanije koje "zarađuju na patnji ljudi", kao i korumpirane političare. Negirali su da su ucenjivali korisnike stranice, optužujući Avid Life za izmišljanje tih tvrdnji.

"Avid Life MEdia je poput dilera koji zloupotrebljava zavisnost ljudi", zaključili su.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.