Hakaton - 48 sati programiranja

Izvor: B92, 25.Okt.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakaton - 48 sati programiranja

Prvi programerski maraton „Hakaton“ biće otvoren 26. oktobra u Beogradu u Tržnom centru „Zira“ sa početkom u 19 sati.

Više od 50 aktivista, programera i dizajnera neprekidno će 48 sati razvijati aplikacije za mobilne telefone, koje promovišu nove tehnologije i inovaciju u službi aktivizma, u cilju rešavnja konkretnih problema poput siromaštva, zaštite životne sredine ili mapiranja problema u školama.

Specijalni gost na otvaranju „Hakatona“ biće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vedran Bajer iz kompanije Google, koji će govoriti o inovaciji u ovoj kompaniji, sa fokusom na mobilne tehnologije.

Petnaest timova će tokom dva dana i dve noći razvijati potpuno originalne mobilne i veb aplikacije, sa novim ljudima u neobičnom okruženju i kreativnoj atmosferi.

Događaj organizuje Inicijativa za unapređenje novih tehnologija u Jugoistočnoj Evropi (SEE ICT), uz podršku USAID-a, Instituta za održive zajednice (ISC), PS Tech-a i GroundLink-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje programerski maraton

Izvor: Blic, 26.Okt.2012, 10:00

Prvi programerski maraton ''Hakaton'' biće otvoren danas u Beogradu, a očekuje se više od 50 učesnika koji će dva dana i dve noći razvijati potpuno originalne mobilne i veb aplikacije...Tokom 48 sati programeri i dizajneri će neprekidno razvijati aplikacije za mobilne telefone, koje promovišu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.