HUAWEI Mate X osvojio GLOMO nagradu za najbolji povezani mobilni uređaj

Izvor: ItRešenja.com, 02.Mar.2019, 03:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUAWEI Mate X osvojio GLOMO nagradu za najbolji povezani mobilni uređaj

HUAWEI Mate X, savitljivi 5G pametni telefon, na mobilnom kongresu u Barseloni 2019 osvojio je prestižnu nagradu GSMA Asocijacije “Best Connected Mobile Device of Mobile World Congress 2019”. Neke od najbitnijih karakteristika ovog uređaja su Falcon Wing mehanički zglob, vodeća 5G komunikacijska sposobnost i HUAWEI SuperCharge tehnologija punjenja telefona.

Ovu specijalnu nagradu dodeljuje organizator GSMA Asocijacija, za nove mobilne proizvode ili one koji tek treba da izađu. >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Nagrada predstavlja najveće priznanje u kreiranju budućih tehnologija. Huawei je na MWC19 (Svetski mobilni kongres 2019) u Barseloni osvojio brojne GLOMO nagrade, uključujući i “Best Smartphone of the year ” za lidera u svojoj klasi a odnosi se na HUAWEI Mate 20 Pro.

“Čestitamo svim pobednicima i nominovanima za GLOMO 2019 nagrade, GSMA Asocijacije”, rekao je John Hoffman, CEO, GSMA Ltd. “GLOMO nagrade su dokaz neverovatnih inovacija i domišljatosti koje oblikuju našu industriju, a biti izabran od strane našeg cenjenog žirija zaista predstavlja izvanredno dostignuće. Zahvaljujemo svim učesnicima, sudijama, sponzorima i partnerima na podršci GLOMO nagrada za 2019.”

 “Ovo je bila jedna od najuzbudljivijih godina sa najoštrijom konkurencijom kada je u pitanju nagrada za najbolji novi povezani mobilni uređaj (Best New Connected Mobile Device) na MWC 2019,  što se može zaključiti i iz užeg izbora. U grupi istaknutih uređaja, sudije su donele odluku da je Huawei Mate X predstavio najviše inovacija i pomogao pomeranju kategorije pametnih telefona u novu eru. Kombinacija savitljivog ekrana i uvođenje 5G tehnologije impresionirali su sudije pri donošenju teške odluke“, iznele su sudije GSMA Asocijacije.

“U ime celog našeg Huawei tima, želio bih da se zahvalim GSMA Asocijaciji na nagradi, uključujući i gospodina John Hoffman, njegovog direktora i njegov tim. Veoma smo srećni i počastvovani. Ove godine 5G je stigao i uključuje uređaje, mreže, čipsete . Ovo je godina u kojoj transformišemo način na koji se povezujemo, donoseći nove i neverovatne mogućnosti u živote svih nas. Hvala vam još jednom,“ rekao je Kevin Ho, Predsednik, Handset Business, Huawei Consumer Business Group.

HUAWEI Mate X, najbrži 5G savitljivi telefon na svetu i prvi super terminal za povezivanje potrošača na 5G mrežu, sadrži fleksibilan OLED panel, Falcon Wing mehanički zglob, 7nm multi-mode modemski čipset Balong 5000 i bateriju velikog kapaciteta – 4500mAh, koja podržava rad najbrže na svetu 55V HUAWEI SuperCharge tehnologije. Ove vrhunske tehnologije drastično su izmenile tradicionalni oblik mobilnih telefona, donele jedinstveno iskustvo interakcije ljudi i pametnih telefona i dodatno pokrenule inovativacije i istraživanje industrije pametnih telefona.

HUAWEI Mate X je dobro prihvaćen od strane vodećih svetskih medija, još od momenta kada je lansiran. Do sada je dobio nagrade od čak 30 međunarodnih globalnih medija iz različitih zemalja i regiona. Trusted Reviews, British technology siteDigital Trends, US technology and consumer electronic mediapredstavili su ovaj model kao najbolji pametni telefon na MWC 2019. Thomas Husson, analitičar iz Forrester-a, izjavio je za Financial Times da HUAWEI Mate X predstavlja dokaz da je Huawei lider u tehnološkim inovacijama.

Huawei svake godine ulaže više od 10% prihoda u istraživanje i razvoj. Samo tokom 2018. godine, Huawei je uložio 15 milijardi dolara u istraživanje i razvoj i zabeležio 87,805 odobrenih patenata. Huawei ima najsnažnije komunikacione mogućnosti na svetu, kao i 5G end-to-end rešenja. Huawei se nalazi na petom mestu u svetu prema istraživanju Evropske komisije “2008 EU Industrial R&D Investment Scoreboard”. Osnovni razlog zbog kog Huawei konstantno kreira revolucionarne proizvode jeste upravo kontinuirano ulaganje u istraživanje i razvoj ključne tehnologije. Zbog tehnoloških inovacija, isporuke Huawei mobilnih telefona na globalnom nivou premašile su 200 miliona jedinica u 2018. godini, postižući veliki ukupan rast od 66 puta u osam uzastopnih godina.Vođen parolom „korisnik je na prvom mestu“, Huawei je posvećen da omogući svim ljudima da uživaju u prednostima digitalnog načina života.  Pojavom 5G tehnologije, Huawei je jedan od retkih proizvođača koji ima sposobnost da razvije punu širinu 5G proizvoda i pruži potpuno sinergično korisničko iskustvo. Na MWC2019 u Barseloni, Huawei je predstavio HUAWEI Mate X, svoj prvi 5G savitljivi telefon; HUAWEI MateBook X Pro, HUAWEI MateBook 14 i HUAWEI MateBook 13; kao i HUAWEI 5G CPE Pro.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.