HTC WP7 petorka

Izvor: B92, 12.Okt.2010, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTC WP7 petorka

Kompanija HTC je juče predstavila pet novih Windows Phone 7 telefona. Reč je o modelima HTC 7 Surround, HTC 7 Mozart, HTC 7 Trophy, HTC 7 Pro i HTC HD7, koji će biti dostupni od kraja oktobra ove godine.



Tajvanska kompanija HTC i Microsoft su dugogodišnji partneri. Naime, HTC je bio prvi koji je 2002. godine lansirao telefon baziran na Microsoftovom OS-u.

„HTC je partner sa Microsoftom od kad smo lansirali naše prve telefone pre skoro deset >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina i veoma smo uzbuđeni zbog nastavka ovog putovanja lansiranjem Windows Phone7", rekao je Andi Les, predsednik sektora za mobilne komunikacije u Microsoftu.

„Windows Phone 7 karakteriše novi smer za Microsoft i njegove partnere, a HTC je to podržao na značajan način tako što je doneo na tržište pet novih Windows telefona", zaključuje Les.

Piter Čou, generalni diretkor HTC-a, rekao je da „Windows Phone 7 predstavlja potpuno sveže iskustvo i HTC ga sa uzbuđenjem razvija u velikim razmerama". "Vidimo ogromne korisničke mogućnosti sa Microsoftovim najpopularnijim servisima kao što su integrisani Xbox Live i Zune", rekao je Čou.

Prvi model koji je HTC juče predstavio je HTC 7 Mozart. Mozart je najmanji od predstavljenih modela, izrađen od brušenog aluminijuma, dimenzija 119x60.2x11.9 mm, sa ekranom osetljivim na dodir veličine 3.7 inča, rezolucije 480x800.

Model pokreće Snapdragon procesor jačine 1Ghz i poseduje internu memoriju koja skadišti do 8GB podataka. Mozart teži 130 grama, i ima kameru od 8 megapiksela, autofokus i Xenonov blic, kao i mogućnost da snima 720p HD video zapise.

Povezivanje je omogućeno putem Bluetooth (2.1), Wi-Fi, a za kvalitet zvuka i video zapisa integrisan je Dolby Mobile i SRS WOW HD. Telefon ima i integrisan Microsoft Zune, tako da korisnici pomoću njega mogu da sinhronizuju telefon sa svojim računarom.

HTC 7 Mozart biće dostupan korisnicima Velike Britanije putem operatera Orange i T-Mobile od 21. oktobra, dok će korisnicima iz SAD moći da ga nabave putem T-Mobile od 7. novembra. Pored Velike Britanije, model će biti dostupan korisnicima širom Evrope putem mobilnih operatera i u slobodnoj prodaji u Francuskoj, Švajcarskoj, Španiji,Nemačkoj, Austriji i Italiji.

Nešto veći od Mozarta, model HTC 7 Surround je, prema navodima kompanije, ultimativni multimedijalni uređaj. Za kvalitet zvuka zadužen je Dolby Mobile i SRS WOW HD, opremljenje procesorom jačine 1Ghz i ima mogućnost da skladišti do 16GB podataka.

Uređaj dimenzija 119.5x61.5x12.97 mm, teži 165 grama i ima ekran osetljiv na dodir veličine 3.8 inča (rezolucije 480x800 WVGA). Kamera ima 5 megapiksela, autofokus i blic. Povezivanje je omogućeno putem Bluetooth i Wi-Fi tehnologija.

HTC 7 Surround biće dostupan samo na tržištu Severne Amerike.

Kompanija je model HTC 7 Trophy namenila prevashodno korisnicima koji vole igre. Telefon ima Snapdragon procesor jačine do 1GHz, 3.9 inčni ekran osetljiv na dodir (rezolucije 480x800). Uređaj težine 140 grama opremljen je kamerom od 5 megapiksela i ima 8GB interne memorije.

HTC 7 Trophy će biti dostupan u Evropi, korisnicima iz Nemačke, Francuske, Španije, Velike Britanije,Austrije i Švajcarske.

Model HTC 7 Pro namenjen je poslovnim korisnicima. Uređaj je opremljen ekranom osetiljivim na dodir veličine 3.6 inča (rezolucije 480 x 800), težine 185 grama ,5 megapiksela kamerom sa LED blicom i ima internu memoriju od 16GB za skladištenje podataka.

Telefon je dimenzija 117.5x59x15.5 mm, sa kliznim otvaranjem pune QWERTY tastature, a kako navode iz kompanije ovaj model omogućava poslovnim korisnicima veću produktivnost uz sortiranje, skeniranje i upraljanje e-mailovima iz Outlooka, otvaranje i editovanje Office dokumenata i praćenje tržišta uz pomoć HTC aplikacije za berzu.

HTC 7 Pro biće prvo dostupan korisnicima na severnoameričkom tržištu u prvoj polovini 2011. godine, dok će u Evropu stići nešto kasnije.

Dok je Mozart poneo „titulu" najmanjeg WP7 telefona koji je HTC juče predstavio, HTC HD7 je najveći telefon koji je opremljen novim Microsoftovim operativnim sistemom.

Naime, budući vlasnici ovog uređaja moći će da uživaju u svojim omiljenim video zapisima i filmovima zahvaljujući ekranu visoke rezolucije od 4.3 inča, dok im oslonac telefona omogućava da se „zavale" i uživaju, a da pri tom ne moraju da drže telefon.

Pored velikog ekrana, telefon pokreće WP7 uz pomoć procesora jačine 1Ghz, opremljen je kamerom od 5 megapiksela sa LED blicom. Interna memorija telefona varira od tržišta, tako da će korisnici iz Evrope uz telefon dobiti 8GB memorije, dok će korisici iz Azije imati duplo više prostora za skladištenje.

U telefon je ujedno integrisan i XBOX Live koji će omogućiti vlasnicima ovog uređaja da igraju popularne naslove koje su pre toga mogli da oprobaju na Microsoftovim Xbox konzolama.

HTC HD7 biće dostupan korisnicma u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Španiji, Italiji i Francuskoj.

Kompanija HTC nije navela po kojim cenama će se ovaj, a i ostali proizvodi naći na tržištu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.