HTC U telefoni

Izvor: Hi-Files.com, 12.Jan.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTC U telefoni

Kompanija HTC predstavila je dva nova pametna telefona, modele U Ultra i U Play. Oba modela upakovana su u veoma tanko kućište i opremljena HTC Sense Companion aplikacijom, koja svakodnevno uči navike korisnika na osnovu upotrebe telefona. U Play je opremljen Full HD ekranom dijagonale 5,2 inča sa Gorilla Glass zaštitom, a za pokretanje je zadužen osmojezgarni procesor MediaTek Helio P10. Kapacitet RAM memorije iznosi tri gigabajta, a interno skladište od 32 gigabajta može se proširiti mikro-SD >> Pročitaj celu vest na sajtu Hi-Files.com << karticom kapaciteta do dva terabajta. Obe kamere imaju rezoluciju od 16 megapiksela i omogućavaju Full HD video-zapise, a zadnja ima dvobojni LED blic. Moćniji model U Ultra opremljen je QHD (2.560×1.440 px) ekranom od 5,7 inča i dodatnim ekranom od 160×1.040 piksela u gornjem delu, koji prikazuje obaveštenja bez prekidanja trenutne aktivnosti i komunicira sa ugrađenom veštačkom inteligencijom kako bi se dobile informacije koje korisnika stvarno zanimaju. Za pokretanje operativnog sistema Android 7.0 upotrebljen je procesor Qualcomm Snapdragon 821, radna memorija iznosi četiri gigabajta, a interno skladište od 64 ili 128 gigabajta može se proširiti mikro-SD karticom kapaciteta do dva terabajta. Prednja kamera je ista kao kod U Play, ali je zadnja izvedena u UltraPixel 2 tehnologiji, sa rezolucijom od 12 megapiksela i dvobojnim LED blicem. Pored toga, HTC U Ultra ima ugrađena četiri trenutno najbolja mikrofona na tržištu, koji stalno čekaju na glasovnu aktivaciju. Na taj način moguće je aktivirati telefon koji se nalazi na drugom kraju sobe bez obzira da li je on zaključan ili ne. Mikrofoni snimaju i 3D zvuk prilikom snimanja video materijala. Novi HTC U Play i U Ultra opremljeni su baterijom kapaciteta 2.500, odnosno 3.000 miliamper-sati.

Nastavak na Hi-Files.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telefon sa dva ekrana, bez džeka za slušalice, sa veštačkom inteligencijom...

Izvor: Blic, 12.Jan.2017

HTC je predstavio dva nova telefona, oba sa veštačkom inteligencijom nazvanom HTC Sense Companion koja uči navike korisnika i prilagođava funkcije telefona njima. Ujedno, poput Epla, HTC je uklonio i džek za slušalice sa oba svoja flegšip modela...HTC U Play i U Ultra su različitih dimenzija,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Hi-Files.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Hi-Files.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.