HTC One M8s, oslabljena verzija prošlogodišnjeg flagshipa

Izvor: ItRešenja.com, 07.Apr.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HTC One M8s, oslabljena verzija prošlogodišnjeg flagshipa

HTC-ov prošlogodišnji flagship među pametnim telefonima je dobro poznati One M8, model koji nakon novog One M9 uređaja više nije udarni premium telefon ovog proizvođača, u međuvremenu je dobio i svoju novu i jeftiniju verziju koja stiže pod oznakom One M8s. Naime kompanija je odlučila da u isto kućište spakuje nešto slabiji hardver i ponudi ga Android 5.0 Lollipop operativnim sistemom i Sense korisničkim interfejsom.

Dakle stariji One M8 i novi One M8s dele identičan izgled >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << i konstrukciju, dok se razlike se ogledaju u hardverskim specifikacijama, pa tako One M8s umesto Snapdragon 801 platforme donosi Snapdragon 615 SoC, sa četiri Cortex-A53 CPU jezgra na taktu od 1.7 GHz i četiri Cortex-A53 jezgra na nižem taktu od 1.0 GHz, uz Adreno 405 GPU. Količina RAM memorije je ostala ista (2GB RAM), kao i raspoloživi skladišni prostor od 16GB (proširivo SD memorijskim karticama), a tu je i 5-inčni LCD ekran sa 1080×1920 rezolucijom.

Zanimljivo je da slabiji model dolazi opremljen nešto snažnijom baterijom (2840 mAh umesto dosadašnjih 2600 mAh), dok je po pitanju kamera sada na zadnjoj strani raspoloživo rešenje od 13 megapiksela (umesto UltraPixel kamere), dok se napred nalazi senzor od 5 megapiksela.

Kako je za sada poznato, novi HTC One M8s za početak možemo očekivati na evropskom tržištu, po očekivanoj ceni od oko 515 eura, odnosno 380 funti koliko bi trebalo da košta u Velikoj Britaniji.

Izvor: IT Market

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.