HP proširuje ponudu mrežnih rešenja

Izvor: B92, 21.Sep.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HP proširuje ponudu mrežnih rešenja

Kompanija HP najavila je HP ProCurve 6120 seriju, integrisanu sa HP BladeSystem infrastukturom, kao i proširenje ponude HP ProCurve 8200 i 5400 Ethernet svičeva. Pored toga, najavljena je i nova verzija firmvera za HP Virtual Connect.



HP ProCurve nudi dva nova blejd sviča bazirana na standardima koji povećavaju kvalitet usluga, snižavaju troškove i smanjuju rizike u računskim centrima. 10 Gb HP ProCurve 6120XG blejd svič napravljen je tako da zadovolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebe virtuelnih mašina i aplikacija visokih performansi. Kada se kombinuje sa HP ProCurve menadžerom povezivanja računskog centra (Data Cener Connection Manager) svič omogućava automatizovano upravljanje mrežnom vezom i obezbeđivanje resursa. Takođe, HP ProCurve 6120XG blejd svič spreman je za Converged Enhanced Ethernet (CEE) tehnologiju, koja će omogućiti integraciju Ethernet i fiberoptičkih mreža.

Radi omogućavanja pristupa lokalnoj mreži u kritičnim situacijama, kreiranja lokalnih mreža srednje veličine, kao i umrežavanja računskih centara, u HP ProCurve ponudi proširene su mogućnosti povezivanja i prilagođavanja 8200 i 5400 serija svičeva. Korisnici rešenja za objedinjene komunikacije i video nadgledanje mogu upotrebiti napajanje preko enterneta (PoE+) radi snižavanja troškova, uz manju potrošnju struje. Proširen je i ProCurve pristup objedinjenom umrežavanju korišćenjem zajedničke arhitekture, bezbednosnih i menadžment alata sa svim uređajima u ponudi. Svi novi svičevi dolaze sa ProCurve doživotnom garancijom

Fleksibilnost mreže povećana je zahvaljujući novoj verziji Virtual Connect firmvera sa Virtual Connect Flex-10 funkcijom. To korisnicima omogućava da dinamički menjaju mrežne veze i propusnu moć prilagođavaju potrebama, bez restartovanja servera. Novi firmver donosi i širu podršku za najviše 128 virtuelnih lokalnih mreža, radi poboljšanja pružanja infrastruktura-kao-usluga rešenja, kao i radi napredne mrežne dijagnostike i lakšeg upravljanja.

HP najavljuje i unapređenje HP modela zrelosti prilagodljive infrastrukture (Adaptive Infrastructure Maturity Model; AIMM) namenjenog krajnjim korisnicima i partnerima. Model zrelosti sadrži nove alate koji korisnicima pružaju informacije koje će im pomoći da donesu prave odluke o nabavci i upravljanju tehnološkim rešenjima.

"Širenje virtuelizacije je stalni izazov postavljen pred korisnike. Ono dodaje nepotrebnu kompleksnost i troškove upravljanja koji poslovnim inovacijama oduzimaju vredne resurse”, rekao je Marius Haas, viši potpredsednik i generalni direktor HP ProCurve odeljenja. "Pružanjem konvergentnog rešenja kojim se lakše upravlja, koji daje snažnije performanse i snižava troškove, HP uklaja te prepreke i korisnicima omogućava da svoje napore fokusiraju na razvijanje poslovanja, danas i u budućnosti.”

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.