HP noviteti za poslovne korisnike

Izvor: B92, 22.Feb.2012, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HP noviteti za poslovne korisnike

Poslovni korisnici u Srbiji uskoro će na raspolaganju imati nove HP modele dekstop, prenosivih i tablet računara.

Želeći da isprate trendove, kaže Jovan Dimitrijević, direktor grupe za personalne sisteme HP Srbija, a koji idu od klasničnih desktopa ka AIO rešenjima i od tradicionalnih notebook računara ka ultrabookovima, HP je spremio nove modele.

Što se All In One segmenta tiče, u aprilu bi na tržište trebalo da stigne prva HP AIO grafička radna stanica, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavljena pre nešto manje od deset dana. Osim naprednijih hardverskih karakteristika, u odnosu na uređaje najmenjene široj potrošačkoj grupi, novina All In One radnih stanica je mogućnost menjanja konfiguracije, odnosno ekran se može lako otvoriti, a komponente izvaditi i zameniti.

HP Z1, kako je ova radna stanica zove, prema rečima HP-a, kombinuje elegantan industrijski dizajn i snažne performanse, a primenu može naći u industriji zabave, kod onih koji se bave projektovanjem, ili u obrazovnim institucijama.

Korisiti NVIDIA Quatro grafiku, ima četvorojezgarni Xeon procesor, 27-inčni LED ekran rezolucije 2560x1440.

Istih dimenzija je i ekran drugog predstavljenog AIO modela, HP Omni 27. Ovaj model radi na takođe četvorojezgarnom procesoru, Intel Core i5, a Blu Ray, HDMI priključak, mogućnost instaliranja na zid ili opcioni TV tjuner, još neke su od odlika ovog modela.

Što se ultrabook računara tiče, HP je predstavio HP Folio, 13-inčni model težak 1,49kg i 18mm debljine koji bi na tržište trebalo da stigne za dve do tri nedelje i Spectre Envy 14, koji je smešten u kategoriju nazvanu premium ultrabook.

"Napravljen za one koji cene izvanredno" kažu iz HP-a, Spectre Envy 14 je trenutno dostupan samo u Nemačkoj, Engleskoj, Švajcarskoj i Emiratima, ali postoji šansa da u drugoj fazi, jedno od tržišta na koje će stići bude i Srbija.

Za cenu od oko 1.500 evra HP nudi ultrabook 14-inčnog ekrana, smešten u kućište standardnog 13-inčnog laptopa, 9 sati trajanja baterije i pretežno staklenu konstrukciju.

Što se tableta tiče, dok ne stigne Windows 8, poslovnim korisnicima HP nudi Slate 2 o kome više možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.