Gradi Zemlju u realnim razmerama na Minecraftu: Nije još gotovo, a možete i vi da se uključite

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi Zemlju u realnim razmerama na Minecraftu: Nije još gotovo, a možete i vi da se uključite

Izgradnja celog sveta u Minecraft video-igri u razmeri 1:1 trebalo da bude sasvim moguća. Međutim, nije.

Minecraft ima ograničenja, od kojih je najvažnije ono koje kaže da visina može da bude najviše 256 blokova.

Ipak, uz upotrebu dva važna moda, jedanYIouTuber ne samo da je izbegao ograničenje visine, već je i automatizovao proces mapiranja sveta.

U video-snimku, PippenFTS objašnjava kako mu je to uspelo.

Korišćenjem moda pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cubic Chunks moguće je ukloniti ograničenje visine u igri.

Zatim, Terra 1-to-1 radi baš ono što mu ime kaže - crpi podatke iz raznih mapa na internetu, uglavnom Google Earth-a, kako bi se realni svet što bolje "precrtao".

Kao rezultat, tvrdi da je stvorio mapu sveta u Minecraft-u razmere 1:1. Ipak, i tu postoje problemi.

Ljudske konstrukcije, u slučajevima kada se njihove dimenzije beleže podacima sa mapa, koriste obične Minecraft blokove, što znači da ne izgledaju kako bi trebalo - čak ni po Minecraft standardima.

Zato je PippenFTS pokrenuo inicijativu pod nazivom "Gradite zemlju". Plan je da mu stotine drugih pomogne u optimizaciji mape, a svaki korisnik će se specijalizovati za svoj deo sveta. Postoji Discord server ako želite da se uključite.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.