Grad Šabac nagradio hrabrog policajca koji je sprečio pljačku

Izvor: Blic, 25.Sep.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Šabac nagradio hrabrog policajca koji je sprečio pljačku

Stanislavu Laziću, policajcu heroju, koji je u civilu savladao naoružanog pljačkaša i sprečio ga da iznese ukradeni novac iz prodavnice u Ulici Kralja Milana, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je dodelio zahvalnicu i novčanu nagradu od 30.000 dinara. Ovim gestom Grad Šabac je nastavio tradicionalno nagradjivanje kvalitetnih i vrednih radnika.

Ovim gestom Grad Šabac je nastavio tradicionalno nagradjivanje kvalitetnih i vrednih radnika.

Gradonačelnik Zelenović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pohvalio Lazića kao pravi primer za osobu koja odgovorno pristupa profesiji i daje pun doprinos u obavljanju svog posla bez obzira na radno vreme.

- Lazić je uspeo da spreči krađu i golim rukama krene na izvršioca. Time je sprečio ne samo to krivično delo, nego i sve buduće pokušaje. Zato grad Šabac sa ponosom može da kaže da ima jednog takvog policajca - rekao je Zelenović.

Lazić je izjavio da se prodavnica u kojoj se desio pokušaj pljačke nalazi u njegovom komšiliku i da svakodnevno prolazi pored nje. Dodao je i da nije znao da je pljačkaš naoružan.

- Kada sam ga ugledao kako izlazi iz radnje sa maskom na licu ispred mene, pokušao sam da ga sprečim i ne znajući da ima pištolj. Uspeo sam da ga savladam, jer mi je jedan građanin pritekao u pomoć - kaže Stanislav Lazić.

Kaže da bi bi bez razmišljanja isto regaovao i kada bi se ponovo našao u sličnoj situaciji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.