Gorilla Glass staklo se smanjuje

Izvor: ITsvet.com, 06.Jul.2013, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorilla Glass staklo se smanjuje

Urbani mitovi govore da je staklo u stvari tečno i da se može smanjiti tokom vremena. Kompanija Corning koja stoji za Gorilla Glass tehnologije je na neki način potvrdila ovaj urbani mit. Naime, ova kompanija je najavila da jedan kvadratni metar Gorilla Glass stakla se smanjio za oko 5mikrometara u toku 10 dana, čime je prikazano da se staklo u stvari kreće. Gorilla Glass staklo se zaista skraćuje, ali nakon inicijalnog skraćivanja mnogo manjim tempom, pa je narednih pet mikormetara izgubilo za 18 meseci. Ovo sve dokazuje da Gorilla Glass staklo u suštini nije obično staklo, jer kod običnog stakla ovog procesa generalno nema.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Corning radi na anti-reflektivnom staklu

Izvor: B92, 06.Jul.2013

Corning je najbolje poznat po izuzetno otpornim Gorilla Glass displejima koje možemo videti na mnogim smartfonima širom sveta, međutim, ti displeji nisu samo izuzetno otporni već poseduju i druge, manje poznate, ali podjednako bitne, atribute...Corning trenutno radi na ekranima koji su izuzetno anti-reflektivni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.