Gorbačov u bolnici

Izvor: Blic, 10.Okt.2014, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorbačov u bolnici

Bivši predsednik Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov (83) nalazi se u bolnici, ali kaže da je rešen da se bori za svoj život, objavile su danas ruske agencije.

- Stanje mog zdravlja je već nedelju dana promenjivo i danas sam u bolnici. Zdravlje mi se pogoršalo - izjavio je Gorbačov, objavile su Ria Novosti, a prenosi AFP.

On je rekao da se njegovo stanje prati (medicinskim aparatima), ali nije precizirao razlog bolesti niti u kojoj se bolnici nalazi.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Poznat vam je moj karakter, odlučan sam da se borim za svoj život - prenosi izjavu Gorbačova agencija Interfaks.

Poslednji lider nekad velikog Saveza Sovjetskih Socijalističkih Republika prošle je godine bio hospitalizovan u junu, ali zbog sistematskog pregleda. Sudeći prema izveštajima medija, Gorbačov ima problem sa dijebetesom.

Postao je sovjetski predsednik 1985. godine i ostaće upamćen po reformama poznatim pod nazivom “Glasnost” i “Perestrojka”. Mnogi mu, međutim, u Rusiji zameraju što je 1991. godine dozvolio da se sovjetske republike osamostale i postanu nezavisne jer je tako nestao ŠSR.

Dobitnik je Nobelove nagrade za mir. Poslednjih godina u političkom životu Rusije imao je marginalnu ulogu, ali je kritikovao aktuelnog predsednika Vladimira Putina i pozivao ga da “siđe” s vlasti.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gorbačov otpušten iz bolnice

Izvor: Blic, 10.Okt.2014

Bivši predsednik Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov (83) otpušten je danas iz moskovske klinike gde je bio primljen da bi mu lekari uradili određena ispitivanja...“Danas se osećam bolje nego juče. Zato su se lekari složili da mi dozvole da napustim kliniku”, rekao je Gorbačov ruskoj novinskoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.