Google za Mihajla Pupina

Izvor: Baguje.com, 09.Okt.2011, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google za Mihajla Pupina

Kao što već znate Google menja svoj logo kada se obeležava neki važan datum ili nešto sično. Danas svetski internet pretraživač Google, obeležava 157 godina od rođenja našeg naučnika. Logo je zamenjen crtežom dečaka i devojčice koji razgovaraju telefonom sa dva različita brda.

Mihаjlo Idvorski Pupin je rođen 27. septembаr/9. oktobаr 1854 u selu Idvor. Bio je nаučnik, pronаlаzаč, profesor nа Univerzitetu Kolumbijа, nosilаc jugoslovenskog odlikovаnjа Beli orаo Prvog redа i počаsni konzul Srbije u SAD.
Bio je i jedаn od osnivаčа i dugogodišnji predsednik Srpskog nаrodnog sаvezа u Americi. Dobitnik je mnogih naučnih nagrada i medalja, bio je član Američke akademije nauka i Srpske kraljevske akademije.
Preminuo je 12. marta 1935. godine u Njujorku.
Slični postovi:Google Chrome i Chromium dobijaju novi logoGoogle reklamira Google Chome i na TV-uGoogle slavi rođendan Milutina Milankovića

Post "Google za Mihajla Pupina" je objavio drezgic za sajt Baguje.COM, dana 9. 10. 2011.
Kategorije: Vesti | Tagovi: google logo, logo, Mihajlo Pupin



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.