Google uklonio „View image“ taster, evo kako ga vratiti!

Izvor: SaznajNovo.com, 18.Feb.2018, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google uklonio „View image“ taster, evo kako ga vratiti!

Ako ste primetili od pre dva dana kada kliknete na neku sliku iz Google pretrage slika nedostaje taster „View image„. Taj taster je bio koristan jer smo mogli učitati željenu sliku u punoj veličini bez učitavanja čitavog sajta gde se slika nalazi.

Google je odlučio da ukloni ovaj taster i ostavio samo „Visit“, „Save“, „View saved“ i „Share“ iz razloga što su kreatori fotografija bili oštećeni.
For those asking, yes, these changes came about >> Pročitaj celu vest na sajtu SaznajNovo.com << in part due to our settlement with Getty Images this week (see also https://t.co/a5uFldOcih). They are designed to strike a balance between serving user needs and publisher concerns, both stakeholders we value.
— Google SearchLiaison (@searchliaison) February 15, 2018

Ovaj potez je, kako Google kaže, dobar balans tako da se zadovoljavaju i autorska prava i korisničko iskustvo. Od sada ćete morati posetiti stranicu gde je slika postavljena pa da je odatle preuzmete/pogledate.
Rešenje u vidu dodatka za Chrome Međutim, pošto ima dosta nas koje nervira učitavanje čitave veb stranice zarad jedne slike, neko je kreirao Chrome dodatak koji vraća onaj „View image“ taster.

Dodatak nosi naziv jednostavno „View image“ i kreiran je nedavno, tj. odmah nakon što je Google ukinuo istoimeni taster. Radi odlično, samo kliknete na već poznati taster koji se nalazi na starom mestu i učita se slika u punoj veličini.
Dodatak je besplatan i možete ga preuzeti iz Chrome veb prodavnice:
Preuzmi „View image“ dodatak Detaljnije - Google uklonio „View image“ taster, evo kako ga vratiti!

Nastavak na SaznajNovo.com...






Povezane vesti

Google uklonio "View Image" funkciju

Izvor: PCAxe.com, 19.Feb.2018, 01:29

Ako ste bili u potrazi za nekom omiljenom slikom na Google Images-u, možda ste primetili da opcija da se pregleda ta slika, odnosno da se uputite direktno na njen link, više nije dostupna.. Zvaničnici ove kompanije su izjavili da je načinjeno par promena za pregledanje slika, a jedna od njih je...

Nastavak na PCAxe.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SaznajNovo.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SaznajNovo.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.