Google radi OCR i za srpski jezik

Izvor: Baguje.com, 01.Mar.2011, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google radi OCR i za srpski jezik

Google je juče objavio da je u svoj OCR servis o kome sam već pisao dodao podršku za 29 novih jezika. Među njima je i srpski.
Šta ovo znači ? To znači da više nećete morati da koristite dodatne programe i razne servise kako bi recimo tekst sa skenirane slike ili PDF dokumenta prebacili u Word dokument. Recimo, celu knjigu nakon skeniranja možete da vratite u prvobitno stanje, tj. stanje koje je podložnije izmenama nego dok je bila u formatu slike ili PDF dokumenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com <<
Sve što treba da uradite jeste da posetite stranicu https://docs.google.com/DocAction?action=updoc pošaljete PDF fajl ili neki format slike gde vam se nalazi tekst, selekujete da želite OCR i izaberete jezik. Nakon nekoliko trenutaka, vaš tekst će se naći na Google Dokumentima spreman za izmene.
Slični postovi:Google Chrome ispravlja srpski jezik! Google progovorio srpski jezik … Google translate dodao latinski jezik

Post "Google radi OCR i za srpski jezik" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 1. 03. 2011.
Kategorije: Google, Google Docs, Vesti | Tagovi: ocr



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.