Google predstavio svoj tablet – Nexus 7

Izvor: Baguje.com, 28.Jun.2012, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google predstavio svoj tablet – Nexus 7

Google je juče na godišnjoj IO 2012 konferenciji predstavio mnogo toga o čemu ćemo danas pisati, a jedna od novina je i nov tablet uređaj pod imenom Nexus 7.

Ovaj uređaj je uređaj najnovije generacije i prvi je tablet uređaj sa procesorom od 4 jezgra. Tačnije, procesor mu je quad-core Tegra 3. Pored ovoga, Nvidia je spakovala i grafički procesor sa čak 12 jezgara kako bi ovaj Nexus 7 mogao da “pogura” najnovije igrice.
Nexus 7 je predstavljen kao uređaj koji je napravljen za Google Play, tj. kao što se može videti na slici iznad, većina stvari koju dobijate instaliranu kada kupite uređaj jesu Google aplikacije koje su vezane za njihov market mobilnih aplikacija. Uz predstavljanje nove mogućnosti kupovine filmova (pored ranije objavljene mogućnosti iznajmljivanja istih), sada možete da kupujete i serije, časopise i novine, knjige, muziku, a kao i ranije, aplikacije i igrice.
Naravno, većina ovoga je dostupna korisnicima u SAD-u, ali se uskoro očekuje proširenje i na ostale kontinente, tj. države.
Inače, ovo je ujedno i prvi uređaj koji će da dobije nov Android operativni sistem Jelly Bean 4.1.
Specifikacije Android 4.1 Jelly Bean NVIDIA Tegra 3 T30L quad-core procesor na 1.2 GHz Ekran od 7 inča sa rezolucijom od 1280×800 Samo 1.2MP prednja kamera (nema zadnju) za video dopisivanje 4325 mAh moćna baterija koja omogućuje gledanje filmova u trajanju od 8 sati, 10 čitanja knjiga ili surfovanja i 50 sati slušanja muzike WIfi b/g/n Wifi Direct Bluetooth 1GB RAM 8GB/16GB ROM Dimenzije: 198.5 x 120 x 10.45mm Težina: 340 grama Kako on izgleda u rukama pogledajte u video klipu ispod:
A zvaničan video klip predstavljanja nalazi se u sledećem video klipu.
Ovaj tablet se prodaje u 2 varijante i ima 2 cene. Prva varijanta je od 8 GB prostora za skladištenje podatka i on će biti dostupan po ceni od 199 američkih dolara, dok će druga varijanta od 16 GB prostora koštati 249 američkih dolara.
Više o uređaju možete da pročitate na adresi : http://www.google.com/nexus/#/7

Post "Google predstavio svoj tablet – Nexus 7" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 28. 06. 2012.
Kategorije: Android, Google, Headline, Mobilni | Tagovi: jelly bean, nexus 7, tablet



Nastavak na Baguje.com...






Povezane vesti

Google predstavio tablet Nexus 7

Izvor: S media, 28.Jun.2012

Rezolucija njegovog IPS ekrana je 1.280 x 800 piksela, a pokreće ga četvorojezgarni procesor Nvidia SoC-om Tegra 3...Još jeftiniji Kindle Fire?..Veliko priznanje iz Nokije..Aakash 2 - najjeftiniji tablet na svetu..Operativni sistem ovog tableta zasniva se na Androidu Jelly Beanu. Tu je i 1,2 megapikselna...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.