Google počeo da blokira sajtove sa lažnim download dugmetom

Izvor: Baguje.com, 04.Feb.2016, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google počeo da blokira sajtove sa lažnim download dugmetom

Google je danas objavio da je počeo preko Google Chrome-a da blokira sajtove koji u sebi imaju lažno download dugme. Lažno download dugme imaju mnogi sajtovi koji se bave warez stvarima, tj. stvarima koje ne bi trebali da skidate i koji se inače plaćaju. Takođe, na mnogim torrent sajtovima postoje lažni dugmići koji vas navode da kliknete misleći da je to baš ono što vam treba da bi preuzeli torrent ili bilo šta drugo. Međutim, nakon klika se otvaraju reklame a ponekad >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << i lažni download koji u sebi ima virus, spyware, malware ili neki drugi maliciozan kod.

Dakle, ukoliko vidite obaveštenje kao na slici iznad, preporučujem da ne posećujete sajt sa tim upozorenjem.

Post "Google počeo da blokira sajtove sa lažnim download dugmetom" je objavio djevrek za sajt Baguje.COM, dana 4. 02. 2016.
Kategorije: Google Chrome, Sigurnost, Vesti, Zaštita | Tagovi: download

Nastavak na Baguje.com...






Povezane vesti

Google počinje da blokira sajtove varalice

Izvor: Capital.ba, 05.Feb.2016, 15:44

NJUJORK, Internet gigant Google riješio je da stane na put sajtovima na kojima se nalaze lažni dugmići za daunload odmah pored pravih za preuzimanje određenog sadržaja, ili pop ap banere koji zahtijevaju od vas da pozovete tehničku podršku kako biste se riješili milion infekcija koje su navodno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.