Google planira da proda Boston Dynamics

Izvor: B92, 18.Mar.2016, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google planira da proda Boston Dynamics

Robotska firma, Boston Dynamics, koja je u vlasništvu Google od 2013. godine dobiće novog vlasnika.

Ova kompanija je postala popularna nakon što je objavljeno nekoliko video snimaka na kojima se vide impresivni i zastrašujući roboti u akciji, međutim, pošto nisu uspeli da lansiraju proizvode koji bi doneli novac, iz Googlea su rešili da svoja istraživanja i projekte vezane za robote prodaju.

Tojota i Amazon su navodno zainteresovani za kupovinu Boston Dynamicsa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nijedna od ovih kompanija nije htela da se oglasi tim povodom.

Boston Dynamics je samo jedna od mnogih kompanija fokusiranih na robote koju je Google kupio nedugo nakon što je tvorac Androida, Endi Rubin došao na čelo novog sektora. Godinu dana kasnije, Rubin je napustio Google i na taj način ostavio Boston Dynamics bez konkretnog „vođe“.

Prodaja Boston Dynamicsa obeležava veliki korak unazad kada su u pitanju Googleovi originalni ambiciozni planovi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.