Google plaća odštetu

Izvor: ITsvet.com, 08.Sep.2010, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google plaća odštetu

Čelnici kompanije Google predložili su isplatu u vrednosti od $8.5 miliona radi poravnanja parnice koja se vodi oko njihove Buzz društvene mreže. Prvi put predstavljen u toku februara meseca Buzz je je obuhvatio sve Gmail korisnike u njihovu društvenu mrežu na osnovu postojećih kontakata. Ovaj servis je pretrpeo velike kritike zbog toga što su korisnici inicijalno imali malo kontrole nad time ko sve može da vrši pregled njihove mreže kontakata. Nekoliko Gmail korisnika tužilo je Google sudu zbog toga navodeći da Buzz dovodi do kršenja njihovog prava na online privatnost. Ponuđeni iznos za poravnanje još uvek nije odobren od strane suda.

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Google plaća za Buzz

Izvor: B92, 08.Sep.2010

Google je pristao da plati 8.5 miliona američkih dolara onima koji su podneli tužbu protiv ove kompanije, vezano za servis Buz... ..Googlova alatka, Buzz, lansirana je 9. februara 2010. godine. Buzz je omogućio korisnicima Gmaila opcije umrežavanja putem kontakata na nalozima...Servis je od samog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.