Google: ‘.new’ prečica za raspored obaveza

Izvor: ItRešenja.com, 28.Okt.2019, 02:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google: ‘.new’ prečica za raspored obaveza

Google je korisnicima obezbedio nove načine za brzo kreiranje podsetnika i rasporeda u okviru kalendara, a kada se koristi pretraživač, pa će oni koji odu na “cal.new” ili “meeting.new” dobijati prazna Google Calendar polja, spremna za unos detalja o obavezama i sastancima. Radi se o naizgled maloj promeni, ali oni koji često koriste kalendar razumeju koliko je prečica korisna.

Novi “.new” domeni su, kako tvrde oni koji su ih testirali, olakšavajuća okolnost, i >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << znatno ubrzavaju unošenje podataka, što je u današnje vreme od ključnog značaja. Opcija već postoji kada je kreiranje novih G Suite dokumenata u pitanju, pa je već mnogo onih koji “docs.new” koriste svakog dana, a stigla je i na Keep Notes sa “keep.new.”

Budući da se funkcija pokazala kao korisna, sve je više onih koji zahtevaju da prečice stignu i na druge servise. Tako je došao red i na kalendar, te “Ctrl + T” i odgovarajući novi domeni omogućavaju da se u rekordnom roku otvore polja za brzi unos novih podataka.

Izvor: PC Press

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.