Google neće razvijati aplikacije za Windows 8

Izvor: B92, 16.Dec.2012, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google neće razvijati aplikacije za Windows 8

Nakon što je Google predstavio svoju dugoočekivanu aplikaciju Google Maps za iOS uređaje ne znači da će svi profitirati kada je "dobrota" kompanije u pitanju.

Nedavno je, jedan od direktora zaduženih za Google aplikacije, Klej Bavor, izjavio da kompanija nema nameru da razvija aplikacije za Microsoftovu novu platformu Windows 8.

Po njemu, Google je veoma pažljiv kada je korišćenje njegovih resursa u pitanju, a trenutno "korisnici nisu na Windows 8 platformi i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne koriste Windows telefone".

Međutim, Bavor je ipak rekao da postoji prostor da se ova odluka promeni ukoliko poraste prodaja Windowsa.

Čini se da je Google spreman da razvija aplikacije čak i za svoju konkurenciju ukoliko to znači povećanje zarade, ali trenutno, Windows nije vredan njihovog vremena. Ovo je sasvim sigurno veliki udarac za Microsoft koji pokušava da se izbori sa sve žešćom konkurencijom na tržištu.

Zašto je Google pomogao svom najvećem neprijatelju?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.