Google naočare inspirisane serijom Star Trek

Izvor: B92, 22.Okt.2012, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google naočare inspirisane serijom Star Trek

Asistent iz “Zvezdanih staza” (Star Trek) može prevesti bilo koji jezik, odgovoriti na bilo koje pitanje i nikad ne mora da se vadi iz džepa. Ovaj uređaj iz čuvene serije poslužio je kompaniji Google da osmisli izgled novih naočara.

Amir Singal, potpredsednik Google-a i čovek koji je napisao algoritam za pretragu ove kompanije, nada se da će se pred korisnicima interneta uskoro naći zanimljivi uređaj koji odgovara na sva pitanja koja mu postavite.

“Zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi neko prekidao razgovor, samo zato što mu nedostaje delić informacije koji je potreban da se konverzacija nastavi”, kaže Singal.

“Morate izvaditi telefon, otključati ga i kucati pretragu. Već ste izgubili dragocene sekunde i razgovor postaje neprirodan i čudan. Predviđam da ćete u narednih tri do pet godina imati asistenta iz Zvezdanih staza sa mnogo više mogućnosti, nego što ih ima vaš sadašnji telefon”.

Singal koji opisuje svoj posao kao “zadužen za pretragu sveta”, ranije je rekao da ima jednostavan san – da napravi “Star Trek” komunikator koji je video na televiziji još dok je odrastao u Indiji.

“Pitanje je samo kada ćete imati ‘Star Trek Googlephone, u koji ćete reći ‘Reci mi, kako je Alfred Nobel napravio toliko para”, rekao je on.

Ipak, Google nije jedina firma koja radi na izradi ličnog asistenta.

Apple-ov asistent Siri koji funkcioniše na iPhone uređajima, osim obavljanja uloge klasičnog telefona, reaguje na glas korisnika i odgovara na pitanja.

Proizvođač takođe ima patent za displej u vidu naočara sa malim ekranima. Google naočare: korak bliže stvarnosti

Šta sve mogu Google naočare

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Google naočare inspirisane serijom Star Trek

Izvor: medio.rs, 23.Okt.2012, 11:49

Asistent iz Zvezdanih staza (Star Trek) može prevesti bilo koji jezik, odgovoriti na bilo koje pitanje i nikad ne mora da se vadi iz džepa. Ovaj uređaj iz čuvene serije poslužio je kompaniji Google da osmisli izgled novih naočara.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.