Izvor: Nezavisne Novine, 04.Okt.2016, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google najavio Chromecast Ultra (VIDEO)

Google je danas tokom svog događaja predstavio i Chromecast Ultra, koji predstavlja 4K verziju kompanijinog popularnog uređaja za streaming videa.

Chromecast Ultra će biti sposoban da streamuje 4K sadržaj sa YouTube, Netflix i Vudu servisa na početku, dok će filmovi sa Google Play Movies dobiti podršku u novembru. Chromecast Ultra takođe podržava i HDR sadržaj - kako HDR10 tako i Dolby Vision.

Google ističe da je Ultra najbrži Chromecast do sada, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na to da li korisnik ima 4K TV ili ne. Chromecast Ultra učitava video fajlove 1,8 puta brže od standardnog Chromecasta, zahvaljujući poboljšanoj Wi-Fi konekciji. Kompanija je uključila i Ethernet port za one čija Wi-Fi konekcija ne može da podrži 4K streamove.

Dizajn Ultra-e je sličan standardnom Chromecastu, samo što j tu sada "G" logo umjesto Chrome bedža. Uređajem je i dalje moguće prenositi sadržaj sa Android telefona i laptopa.

Chromecast Ultra će koštati duplo više od svog prethodnika, a od novembra će se prodavati po cijeni od 69 dolara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.